ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/1/21

Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες την ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες την ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

kinimaallagis.gr

18/01/2021

 

Το ζήτημα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά του προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας επανέφεραν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Μουλκιώτης με σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις που συζητήθηκαν στη Βουλή.

Ο Ανδρέας Πουλάς απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη ζήτησε την άμεση εισήγηση του Υπουργείου Υγείας να νομοθετηθεί η ένταξη όλου του υγειονομικού προσωπικού ανεξαιρέτως στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, καθώς και την καταβολή ενός επιπλέον μισθού στο εν λόγω προσωπικό ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «φτάνει ο εμπαιγμός απέναντι σε αυτήν την επαγγελματική ομάδα που την αφήσατε στο έλεος του Θεού και σας έχει βγάλει κυριολεκτικά από τα δύσκολα».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, αφού συμφώνησε ότι είναι δίκαιο το αίτημα του υγειονομικού προσωπικού για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζήτησε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να ενταχθούν τελικά οι παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων της «πρώτης γραμμής» στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Επίσης, ζήτησε αφ’ ενός να ενταχθεί η νόσος COVID-19 στον Εθνικό κατάλογο επαγγελματικών ασθενειών και αφ΄ετέρου, να γίνει απονομή σε εργαζόμενους και τις οικογένειές τους της σύνταξης αναπηρίας ή θανάτου, που επήλθαν κατά την εργασία ή εξαιτίας αυτής από COVID-19.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, στην απάντησή του, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα αναγνώρισης του κορωνοϊού ως παράγοντα κινδύνου στον χώρο εργασίας προκειμένου να αναγνωριστεί ο θάνατος υγειονομικών από τη νόσο Covid-19 ως εργατικό ατύχημα.

Τέλος, ενώ αποδέχθηκε ότι η ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα αποτελεί ένα σοβαρό και σύνθετο ζήτημα, υπενθύμισε ότι οι έκτακτες καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται με μόνιμα μέτρα και παρέπεμψε το ζήτημα στις ελληνικές καλένδες.

Πηγή: kinimaallagis.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews