ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/1/21

Γιατί τα ασθενοφόρα έχουν ανάποδα γράμματα;

 

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Γιατί τα ασθενοφόρα έχουν ανάποδα γράμματα;

autogreeknews.gr

22/01/2021

 

Στους δρόμους βλέπουμε καθημερινά πολλά και διάφορα παράξενα, κάποια από τα οποία δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, ενώ άλλα μας γεμίζουν με απορίες. Σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι στο εμπρός καπό όλων ασθενοφόρων η λέξη «Ambulance» ή «Ασθενοφόρο» είναι γραμμένη από την ανάποδη πλευρά.

 

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι δεν τοποθετήθηκαν έτσι από λάθος. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός: Για να μπορεί να διαβάζεται σωστά και με τα γράμματα στην κανονική τους σειρά από τους καθρέπτες κάθε οχήματος (εσωτερικό και εξωτερικούς). Αν ήταν γραμμένα με την κανονική φορά, τότε θα τα διαβάζατε ανάποδα στον καθρέπτη και δεν θα καταλαβαίνατε τι γράφει.

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί οφείλουν να έχουν πάντα την προσοχή τους στο δρόμο και με το που ακούν σειρήνα από ασθενοφόρο, περιπολικό, πυροσβεστικό όχημα κ.λπ., να βλέπουν μέσω των καθρεπτών από που έρχεται, έτσι ώστε να κάνουν στην άκρη και να διευκολύνουν το πέρασμά του. Σε όποιους δρόμους υπάρχει Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), η χρήση της προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση της δεν επιτρέπεται, όπως η κακή συνήθεια πολλών να τη χρησιμοποιούν για να προχωρήσουν πιο γρήγορα σε ένα μποτιλιαρισμένο δρόμο.

Πηγή: autogreeknews.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews