ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/1/21

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: ΝΕΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

 

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Αθήνα 23/01/2021

Αρ. πρωτ: 022

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγεία κο Βασίλειο Κικίλια

           Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Βασίλειο Κοντοζαμάνη                                 

 

ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

 

Κύριοι Υπουργοί,

Συνεχίζονται τα περιστατικά άσκησης σωματικής και λεκτικής βίας κατά διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρου κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους. Την Παρασκεύη 22/1/2021 σημειώθηκε ένα ακόμη σε βάρος Διασώστη του ΕΚΑΒ στη Βοιωτία, όπου έγινε επίθεση στο πλήρωμα και προκλήθηκαν βλάβες στο Ασθενοφόρο.

Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολυάριθμα περιστατικά άσκησης βίας, κατά πληρωμάτων ασθενοφόρου και ιατρών που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Επειδή τα περιστατικά βίας έχουν τελικά αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται το έργο μας, και δεν εκτελούμε τα καθήκοντα μας με ασφάλεια άρα τίθεται σε κίνδυνο και η ζωή των πολιτών.

Επειδή έχετε προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των εργαζομένων στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ από βιοπραγίες, χωρίς όμως να υπάρχει εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν άμεσα, μέτρα πρόληψης και καταστολής τέτοιων φαινομένων και να φέρετε προς ψήφιση σχετική νομοθετική ρύθμιση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Μαθιόπουλος               Αναστάσιος Γιάνναρης  

 

Πηγή: somatioekab166.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews