ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/1/21

Τάσεις και Χαρακτηριστικά των Ιατρικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης στην Ιταλία: Ένα Επιστημονικό Άρθρο στην Υγειονομική Περίθαλψη

 

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Τάσεις Και Χαρακτηριστικά Των Ιατρικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης Στην Ιταλία: Ένα Επιστημονικό Άρθρο Στην Υγειονομική Περίθαλψη

emergency-live.com

Οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, το EMS στον αγγλοσαξονικό κόσμο και 118 υπηρεσίες στην Ιταλία, αποτελούν αντικείμενο μιας ενδιαφέρουσας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Τορίνο και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Healthcare

Οι συγγραφείς του άρθρου «Τάσεις και χαρακτηριστικά των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία: Ανάλυση μητρώου 5 ετών βάσει πληθυσμού» είναι οι Sara Campagna, Alessio Conti, Valerio Dimonte, Marco Dalmasso, Michele Starnini, Maria Michela Gianino, Alberto Borraccino.

Οι υπηρεσίες EMS στην Ιταλία, μια επιστημονική μελέτη

«Οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (EMS) - γράφουν οι ερευνητές - διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στην παροχή καλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες, καθώς είναι οι πρώτοι που ανταποκρίνονται σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Λίγες μελέτες έχουν χρησιμοποιήσει διαθέσιμα δεδομένα EMS για να διερευνήσουν τα χαρακτηριστικά κλήσεων EMS και τις επακόλουθες απαντήσεις.

Τα δεδομένα εξήχθησαν από το μητρώο έκτακτης ανάγκης για την περίοδο 2013-2017.

Αυτό περιελάμβανε πληροφορίες αποστολής οχημάτων κλήσης και διάσωσης.

Όλες οι σχέσεις σε αναλύσεις και διαφορές στην αναλογία γεγονότων μεταξύ του 2013 και του 2017 δοκιμάστηκαν έναντι του Πίρσον Πιρς της Πίρσον με επίπεδο εμπιστοσύνης 99%.

Αποτελέσματα : Μεταξύ των 2,120,838 κλήσεων έκτακτης ανάγκης, οι αερομεταφορείς έστειλαν τουλάχιστον ένα όχημα διάσωσης για 1,494,855.

Υπήρχε μια εκτιμώμενη συνολική συχνότητα 96 κλήσεων έκτακτης ανάγκης και 75 οχημάτων διάσωσης που αποστέλλονται ανά 1000 κατοίκους ετησίως.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από ιδιώτες, κατά τη διάρκεια της ημέρας και πραγματοποιήθηκαν από το σπίτι (63.8%). Το 31% των αποστολών οχημάτων διάσωσης ήταν προηγμένα ιατρικά οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Ο υψηλότερος αριθμός αποστολών οχημάτων διάσωσης έληξε στο τμήμα έκτακτης ανάγκης (74.7%).

Συμπεράσματα: Τα δεδομένα μας έδειξαν ότι, με κάποια εξαίρεση λόγω περιβαλλοντικών διαφορών, το υψηλότερο ποσοστό εισερχόμενων κλήσεων έκτακτης ανάγκης δεν είναι οξεία ή επείγουσα και θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα σε άλλες ρυθμίσεις παρά σε τμήματα έκτακτης ανάγκης (ED)

Η καλύτερη διαχείριση της αποστολής μπορεί να μειώσει το πλήθος και να εξοικονομήσει χρόνο, προσωπικό και κόστος συστήματος υγείας στα τμήματα έκτακτης ανάγκης του νοσοκομείου ».

Τάσεις και χαρακτηριστικά του EMS στην Ιταλία, το άρθρο στην υγειονομική περίθαλψη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: emergency-live.com
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews