ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/1/21

Η σειρήνα της ελπίδας σε λάθος κάδρο

 

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

EKABNews


Η σειρήνα της ελπίδας σε λάθος κάδρο

pelop.gr

19/01/2021

 

«… κάλεσε το 166 ……..!!!!!»

« ελάτε γρήγορα ….κινδυνεύει ο πατέρας μου, η μητέρα μου , ο αδερφός μου , ο σύζυγος μου ο φίλος μου ……..!!!!»

Από εκείνη τη στιγμή μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση για να βοηθήσει και να σώσει μια ζωή !

Μετά από 35 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ΕΚΑΒ έχει ταυτοποιηθεί στην συνείδηση όλων ως η πρώτη κίνηση για παροχή βοήθειας !

Η ευθύνη η ομαδική δουλειά και ο επαγγελματισμός των στελεχών του κέντρου έχει καταγράψει πολύ σημαντικά αποτελέσματα δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα σύγχρονα συστήματα υπηρεσιών Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής ΕΠΙ στην Ευρώπη και έχεις συμβάλει καθοριστικά :

• στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων συνολικά υπηρεσιών υγείας

• στην άμεση παροχή οργανωμένων υπηρεσιών ΕΠΙ με συνέπεια την ελάττωση της θνητότητας, του χρόνου νοσηλείας και της συχνότητας προσωρινής ή μόνιμης ανικανότητας και αναπηρίας

• στη μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας

• στη μείωση του βαθμού μετανάστευσης προς τα μεγάλα αστικά κέντρα με την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της περιφέρειας

• στη μείωση των αποτρέψιμων θανάτων (διεθνώς μόνο για τα ατυχήματα κατά 30%)

Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς το προσωπικό του ΕΚΑΒ που δίνει την μάχη με το χρόνο 24 ώρες την ημέρα 365 μέρες το χρόνο , ακόμα και με θυσίες συναδέλφων , για να ανταποκριθεί και να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στην κατάκτηση της δωρεάν παροχής υγείας του ΕΣΥ προς τον πολίτη !

Η « σειρήνα της ελπίδας» , το βασικό εργαλείο για να εκτελέσει την αποστολή του το ΕΚΑΒ που είναι το ασθενοφόρο , παρατηρούμε όλοι να χρησιμοποιείται από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ ηλεκτρονικών και έντυπων ,ως σήμανση για κάθε είδους είδηση θανάτου ,ατυχήματος ,τραυματισμού κλπ …κλπ !

Το βασικό εργαλείο που σώζει ζωές δεν είναι εικόνα σηματοδότησης του θανάτου !

Ας αλλάξει τώρα κάδρο αυτή η εικόνα , είναι το ελάχιστο που ζητά η « σειρήνα της ελπίδας» !

ΣΠΥΡΟΣ Ν ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΑΝ. ΠΟΥ ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ

 

Πηγή: pelop.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews