ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/1/21

Κορονοϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα της μακράς διάρκειας Covid -19

 

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα της μακράς διάρκειας Covid -19

healthreport.gr

 

Τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τους ασθενείς με μακράς διάρκειας Covid -19

Ο όρος Covid μακράς διαρκείας είναι ο όρος που δίνεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι προσβεβλημένοι ασθενείς αν και αναρρώνουν από τον ίδιο τον κορονοϊό, συνεχίζουν να πάσχουν από μια σειρά από συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, ημικρανίες και χρόνια κόπωση.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet διαπίστωσε πως το 76% των ασθενών στην μελέτη ανέφεραν τουλάχιστον ένα παρατεταμένο σύμπτωμα έξι μήνες μετά το πρώτο.

Δείτε ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της μακράς διάρκειας Covid -19

Κόπωση

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 63% των ασθενών στην μελέτη ανέφεραν κόπωση, ή μυϊκή αδυναμία κατά τον χρόνο της παρακολούθησής τους, έξι μήνες μετά το πρώτο τους σύμπτωμα.

Μυϊκοί πόνοι, ή αδυναμία

Ο μυϊκός πόνος, επίσης γνωστός ως μυαλγία, είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα στην μακρά COVID. Μία έκθεση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) διαπίστωσε ότι περίπου το 15% των ασθενών με μακρά COVID εμφανίζουν μυϊκούς πόνους.

 

Δυσκολία στον ύπνο

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sleep Medicine έδειξε ότι «πολύ υψηλά ποσοστά κλινικά σημαντικής αϋπνίας» έχουν εμφανιστεί από την αρχή της πανδημίας, ακόμη και μεταξύ των υγιών ανθρώπων. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ερευνητές της μελέτης στο The Lancet διαπίστωσαν ότι πάνω από το 25% των ασθενών με μακρά COVID υπέφεραν από αϋπνίες κατά την περίοδο παρακολούθησης.

Άγχος

Το άγχος είναι μια άλλη επίπτωση σε όσους ξεπερνούν αρχικά την COVID-19. Μάλιστα, οι ερευνητές της μελέτης στο The Lancet διαπίστωσαν ότι το 23% των συμμετεχόντων συνέχισαν να αντιμετωπίζουν άγχος και κατάθλιψη έξι μήνες μετά το πρώτο τους σύμπτωμα.

Κατάθλιψη

Ομοίως, η κατάθλιψη αναφέρεται συχνά μετά την εξασθένιση άλλων συμπτωμάτων COVID-19. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατάθλιψη, το άγχος, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η διαταραχή πανικού και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι συνέπειες του μετατραυματικού στρες από τον κορονοϊό.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews