ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/1/21

Κορονοϊός: Το δίλημμα της κυβέρνησης για παράταση του lockdown και η κατάρρευση της οικονομίας – Οι φόβοι για το 3ο κύμα

 

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Το δίλημμα της κυβέρνησης για παράταση του lockdown και η κατάρρευση της οικονομίας – Οι φόβοι για το 3ο κύμα

healthreport.gr

 

Προς παράταση του lockdown οδεύει η κυβέρνηση αλλά με φόβους για αμέτρητα λουκέτα στην αγορά

 

Σε σοβαρό προβληματισμό βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη για το τι θα πρέπει να πράξουν τις επόμενες εβδομάδες.

Από τη μία, η επιδημιολογική εικόνα δεν φαίνεται να είναι τέτοια που να επιτρέπει χαλάρωση των μέτρων, αφού σε κάποιες περιοχές το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό όπως στην Αττική. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά που εντοπίσθηκαν τα τελευταία κρούσματα: «Koρονοϊός: Πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα 444 νέα κρούσματα σήμερα 11 Ιανουαρίου»

 

Από την άλλη η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών αλλά και οι κίνδυνοι για πλήρη κατάρρευση της αγοράς λόγω του κλειστού εμπορίου, έχει διχάσει τα κυβερνητικά στελέχη λένε υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να ανοίξει αργά και σταθερά η αγορά και οι άλλοι που επιμένουν να εστιάζουν μόνο στο υγειονομικό κομμάτι και στη στήριξη του ΕΣΥ το οποίο δεν αντέχει ένα πιθανό 3ο κύμα του κορονοϊού.

Στο μεταξύ αντίστοιχες διαφωνίες υπάρχουν και στους κόλπους των ειδικών της επιτροπής του υπουργείου υγείας, καθώς αυξάνονται οι φωνές που είναι υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των δραστηριοτήτων όπως γίνεται σε άλλες χώρες.

Το lockdown

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, πολλά κυβερνητικά στελέχη πιέζουν το Μέγαρο Μαξίμου να μην προχωρήσει σε παράταση του lockdown μετά τις 18 Ιανουαρίου και να ξεκινήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου εν μέσω εκπτώσεων, έστω με τη μέθοδο του click away ώστε αμέσως μετά να αρχίσει το click in shop με προγραμματισμένα ραντεβού.

 

Η αγορά θα πάρει μία μικρή ανάσα, έλεγαν στελέχη της κυβέρνησης στο HealthReport.gr, παρότι δεν είναι η ιδανική λύση για τις μικρές επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση πάντως φοβάται ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ντόμινο από λουκέτα στην αγορά, από μικρές επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά βάρη.

Όλα δείχνουν όμως πως μία παράταση στο lockdown δεν θα αποφευχθεί παρά τις αντίθετες φωνές.

Οι επιστήμονες

Και το θέμα των επιστημόνων όμως προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν ειδικοί που ξεκάθαρα δηλώνουν πια ότι ναι μεν οι ίδιοι εισηγούνται μέτρα, αλλά την τελική απόφαση την λαμβάνει η κυβέρνηση.

Οι αντιδράσεις των ειδικών άρχισαν να διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα κυρίως γιατί υπήρξαν αποφάσεις της κυβέρνησης για τις οποίες δεν είχαν ερωτηθεί καν οι ειδικοί, ή επειδή υπήρξαν αποφάσεις ειλημμένες, με τα κυβερνητικά στελέχη να επικαλούνται όμως τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων. Εισηγήσεις που δεν είχαν γίνει όμως ποτέ. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ γιατί: «Κορονοϊός: Χαμένοι στις επιτροπές των ειδικών – Πόσοι διαχειρίζονται τελικά την επιδημία;»

 

Πάντως από δω και πέρα η τηλεδιάσκεψη των ειδικών θα γίνεται μόνο κάθε Παρασκευή. Οι ειδικοί θα συνεδριάζουν και θα δίνουν το πόρισμά τους στην κυβέρνηση, για τις αποφάσεις της οποίας θα ενημερώνονται οι πολίτες το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews