ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/2/21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 1.2.2021

 


Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

EKABNewsΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

 

02.02.2021

Ενημέρωση για το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ 01.02.2021

Την Δευτέρα 01.02.2021 πραγματοποιήθηκε τo δεύτερο κατά σειρά ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ. Συζητήθηκε η ημερήσια διάταξη και δύο έκτακτα θέματα.  Σας παραθέτουμε τις αποφάσεις με βάση τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και τα πρακτικά του ΔΣ και ΟΧΙ μονόπλευρη ενημέρωση (για την εγγραφή των επικουρικών) που επιχειρήθηκε από το προεδρείο με χθεσινή ανακοίνωση.

Θέμα 1ο :  Προμήθεια Η/Υ για το γραφείο του σωατείου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η αγορά δύο Η/Υ (πλήρη συστήματα).

Θέμα 2ο : Οικονομική ενίσχυση στον Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΚΑΒ

Ομόφωνα αποφασίστηκε να ενισχυθεί η όποια δράση πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο.

Θέμα 3ο : Κινητοποίηση για τα ΒΑΕ των Υγειονομικών στις 16/02/2021.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή στην κινητοποίηση με την αποδοχή όλων των προτάσεων που έγιναν από τις παρατάξεις.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ: «Η Κυβέρνηση από την μία κωλυσιεργεί στην ένταξη μας στα ΒΑΕ καθώς επικαλείται την επιτροπή η οποία ήδη έχει καταθέσει το πόρισμα το οποίο είναι θετικό και από την άλλη δια του συναρμόδιου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνου Τσακλόγλου χρησιμοποιεί διάφορα προσχήματα με τα οποία η ένταξη στα ΒΑΕ δεν μπορεί να υλοποιηθεί όπως αναφέρει ο Υφυπουργός.

Απορρίπτει την μια μετά την άλλη τροπολογία που κατατίθενται από πολιτικά κόμματα  στην Βουλή για την ένταξη μας στα ΒΑΕ αλλά και για την χορήγηση επιδόματος έκτακτων συνθηκών.  Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μας κοροϊδεύει προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Προτείνουμε:

-Να βγει ανακοίνωση κάλεσμα κ να σταλούν μηνύματα για την μεγαλύτερη συμμετοχή.

-Να βγει Δελτίο Τύπου με το οποίο να καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την υποκρισία.

-Να εφαρμοστεί ποσοστό ασφαλείας κ να καλύψουν την κινητοποίηση 2 ασθενοφόρα κ 1 μηχανή.

-Να σταλεί επιστολή συμπαράστασης για την ποινική δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την μη τήρηση του αντισυνδικαλιστικού νόμου με την οποία να εκφράζουμε πλήρη στήριξη και να απαιτούμαι να σταματήσει η δίωξη η οποία είναι η πρώτη βασισμένη στον νέο νόμο και δείχνει την πολιτική της Κυβέρνησης που συνοψίζεται στο δόγμα: όποιοι δεν «συμμορφώνονται» θα διώκονται και θα «εξοντώνονται».

Περιμένουμε από το Σωματείο να υλοποιήσει την πρόταση μας την οποία αποδέχτηκε. 

Θέμα 4ο: Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα (Ημερήσια Διάταξη)-Ενημέρωση πράξεων/αποφάσεων προηγούμενου ΔΣ από τον πρόεδρο του Σωματείου (Τέθηκε ως έκτακτο θέμα από την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ)

Έγινε ενημέρωση για:

Α) Δαπάνη Στολής. Σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία θα καταβληθεί με την πρώτη μισθοδοσία Μαρτίου. Οι συνάδελφοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου λαμβάνουν το επίδομα δαπάνης στολής βάση της ημερομηνίας έναρξης της σύμβασης τους, οπότε αν έχουν λάβει το επίδομα για το έτος 2020, θα προγραμματιστεί να λάβουν το επόμενο επίδομα (έτους 2021) μετά την ολοκλήρωση ενός (1) έτους από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης τους.

Β) Γίνεται προσπάθεια για την καταβολή των υπερωριών μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 με την δεύτερη μισθοδοσία Φεβρουαρίου, Σε διαφορετική περίπτωση θα καταβληθεί με την πρώτη μισθοδοσία Μαρτίου.

Γ) Βλάβες ασθενοφόρων. Έγινε διαλογική συζήτηση για τις συνεχείς βλάβες και την έλλειψη εφεδρικών ασθενοφόρων. Έγινε παρέμβαση από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για να δοθεί άμεση λύση.

Δ) Νέα ασθενοφόρα. Είναι σε εξέλιξη (ενστάσεις) ο διαγωνισμός για 55 ασθενοφόρα στην Αττική καθώς και πιθανής δωρεάς 20 ασθενοφόρων από την ΕΕΕ μέσα στο έτος. Η Διοίκηση έχει κάνει πρόταση στο «Ελ. Βενιζέλος» αντί ετήσιας αποζημίωσης για την παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ να μας παρέχει ασθενοφόρα.

Ε) Προσωπικό. Προτείνεται η ανανέωση των συμβάσεων μέσω ΟΑΕΔ λόγω πάγιων αναγκών. Θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για το υπόλοιπο των θέσεων ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στην Αττική και στα νησιά εντός Φεβρουαρίου.

Θέμα 5ο : Επικουρικό Προσωπικό

Ομόφωνα αποφασίστηκε η «Έναρξη διαδικασίας έγγραφής στο Σωματείο του προσωπικού με όλες τις μορφές σχέσης εργασίας με την παράλληλη τροποποίηση του καταστατικού και με την δέσμευση όλων των παρατάξεων».

Το Σωματείο αργά εχθές το απόγευμα με ανακοίνωση ενημερώνει για το ΔΣ και την απόφαση. Καπηλεύεται όμως την αγωνία όλων των επικουρικών συναδέλφων καθώς και τις θέσεις όλων των παρατάξεων οι οποίες είναι και ήταν εξαρχής θετικές στην εγγραφή τους και το παρουσιάζει ως πρόταση του προέδρου. Για να γίνει δεκτή η κάθε αίτηση εγγραφής μέλους που δεν περιγράφεται στο καταστατικό απαιτείται καταρχήν ομοφωνία καθώς και άμεση τροποποίηση του καταστατικού. Γιαυτό τον λόγο εξάλλου δεσμεύτηκαν όλες οι παρατάξεις. Δεν είναι θέμα πλειοψηφίας/αυτοδυναμίας της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ή προέδρου του Σωματείου. Θεωρούμε το γεγονός απαράδεκτο και καλούμε το προεδρείο να διορθώσει την ανακοίνωση και να δώσει τα πρακτικά στην δημοσιότητα. Παραθέτουμε τις τοποθετήσεις της παράταξης μας για το παραπάνω θέμα προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων με κάθε μορφή σχέσης εργασίας στο ΕΚΑΒ.

ΠΡΩΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ: Η ίδρυση «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΌΡΟΥ» εκφράζει την αγωνία των συναδέλφων μας για την μονιμοποίηση τους, την προάσπιση ίσων δικαιωμάτων με τους μόνιμους και την προβολή των διεκδικήσεων τους. Έχει όμως αδυναμίες οργανωτικές κυρίως.  Το σωματείο μας έχει ήδη υιοθετήσει όλα τα αιτήματα κάθε επικουρικού υπαλλήλου που έχει σχέση εργασίας ή προσφέρει υπηρεσίες στο ΕΚΑΒ από το 2016  που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον χώρο μας ο θεσμός του επικουρικού υπαλλήλου.

-Να γίνει συνάντηση με το σωματείο των επικουρικών

-Να ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου με ευθύνη του προεδρείου η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού με ολιγοήμερη ψηφοφορία-ονομαστική κατάσταση στο γραφείο του σωματείου του σχετικού άρθρου εγγραφής κάθε επικουρικού υπαλλήλου με σχέση εργασίας στο ΕΚΑΒ σύμφωνα με το καταστατικό.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή άμεσης εγγραφής και παράλληλης διαδικασίας τροποποίησης του καταστατικού θέλουμε την δέσμευση όλων των παρατάξεων ότι δεν θα αμφισβητήσουν την διαδικασία διότι είναι νωπή ακόμη στην μνήμη μας των απειλών και καταγγελιών από συγκεκριμένη παράταξη για την διαδικασία των εκλογών του Οκτωβρίου 2020 και των Εκλογοαπολογιστικών Συνελεύσεων.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ: Πάγια θέση διαχρονικά των σωματείων ήταν για μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Τα τελευταία χρόνια από το 2016 και μετά, άρχισαν να έρχονται εργαζόμενοι μη μόνιμοι και με διαφορετικά κριτήρια απ΄ότι προϋπήρχαν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούνε εργαζόμενοι, ενώ δουλεύουνε και κάνουν το ίδιο αντικείμενο, τα εργασιακά τους δικαιώματα να είναι διαφορετικά και πολλών ταχυτήτων. Η παράταξη μου και προσωπικά το θέταμε πάντα ως προτεινόμενο θέμα καθώς και ότι θα πρέπει να αγωνιστούμε για μόνιμο προσωπικό. Ενώ αυτό δεν επιτεύχθηκε, ερχόμαστε σήμερα να αγωνιούμε εάν θα τους εγγράψουμε στο Σωματείο, το οποίο ουδέποτε αρνηθήκαμε απλώς θέλαμε να γίνουν οι διαδικασίες ως πρέπει. Καλώ όλα τα μέλη του ΔΣ από την στιγμή που θα τους εγγράψουμε στο Σωματείο να ξεκινήσουμε αγώνα ώστε οι συνάδελφοι να μονιμοποιηθούν και να έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα ώστε να πάψουν οι εργαζόμενοι να είναι «αιχμάλωτοι» της εκάστοτε Κυβέρνησης. Να τεθεί θέμα στον Υπουργό, από εδώ και πέρα το προσωπικό να είναι μόνιμο.

Θέμα 6ο Αντισυναδελφική στάση από διενεργούντα ΕΔΕ (Τέθηκε ως θέμα από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ: Στο πολυσέλιδο (40 σελίδες!) πόρισμά ο διενεργών την ΕΔΕ επικαλείται το γράμμα της διάταξης, σύμφωνα με την οποίαν  το ασθενοφόρο μετά την άφιξη στο νοσοκομείο υποχρεούται να δώσει τέλος το αργότερο εντός δέκα λεπτών και ότι αν υπάρξει καθυστέρηση, αυτή πρέπει να καταγράφεται και να αιτιολογείται στην κάρτα από τον ασυρματιστή. Σε κάθε καθυστέρηση πέραν του 10λέπτου αποδίδονται ευθύνες στους ασυρματιστές και τα πληρώματα και τα θεωρεί ελεύθερα για χρέωση σήματος. Το πόρισμα αυτό είναι εξωφρενικό και αυθαίρετο. Ζητάμε να καλεστεί σε απολογία από το Σωματείο ο συνάδελφος και να μας δοθεί τοι πόρισμα της ΕΔΕ.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες.  

Θέμα 7ο : Επιτολές σε Υπουργεία

Μετά από επιστολή-αίτημά μας, έχουμε συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας κα ΡΑΠΤΗ για εξεύρεση λύσης στη διαδικασία των διακομιδών ψυχικά ασθενών. Συντάσσονται επιστολές, για τον Υπουργό Εργασίας κο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ με αίτημα συνάντησης και την ένταξής μας στα ΒΑΕ, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ με αίτημα συνάντησης και ενημέρωσης του πάνω στα αιτήματα μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την Υπουργό Παιδείας κα ΚΕΡΑΜΕΩΣ με αίτημα συνάντησης και διερεύνησης τρόπου αναβάθμισης της εκπαιδευτικής βαθμίδας της ειδικότητας του Διασώστη – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Ομόφωνη απόφαση. Οι επιστολές θα αποσταλούν στις παρατάξεις για ενημέρωση προτού σταλούν στα αντίστοιχα Υπουργεία.


Δείτε στο EKABNews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ (27.12.2020)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ, 22/11/2020About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews