ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/2/21

Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Μεγάλες οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των περιστατικών από το ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: Μεγάλες οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των περιστατικών από το ΕΚΑΒ

newsit.gr

16/02/2021

 

Για μεγάλη δυσκολία στη μετακίνηση των ασθενοφόρων μέσα στην Αττική κάνει λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, εν μέσω της χιονόπτωσης που συνεχίζεται αδιάκοπα, αλλά και του μεγάλου φόρτου δουλειάς λόγων των περιστατικών κορονοϊού που φτάνουν στα νοσοκομεία.

«Τα περιστατικά είναι ούτως ή άλλως εδώ και κάποιες ημέρες πολλά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού που αυξάνονται» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, και συνεχίζει: «Τώρα όμως, με την ασταμάτητη χιονόπτωση ο χρόνος διακομιδής του περιστατικού στο νοσοκομείο είναι ο διπλάσιος. Σε πολλές περιπτώσεις φτάνουμε και τις 2 ώρες για να εξυπηρετήσουμε ένα περιστατικό».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο το ΕΚΑΒ στην Αττική πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες, κατά μέσο όρο, 130 διακομιδές ασθενών από σπίτια προς νοσοκομεία αλλά και από νοσοκομεία προς άλλα νοσοκομεία. Πριν από ένα μήνα ο μέσος όρος των περιστατικών ήταν 50 ημερησίως.

Τα περισσότερα περιστατικά παραμένουν αυτά του κορονοϊού. «Από τα 130 που διακομίζουμε τα 80 είναι τελικά θετικά. Η μεταφορά τους, με αυτή τη σφοδρή χιονόπτωση, ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης, γίνεται μια πολύ δύσκολη δουλειά. Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε καθόλου στα σπίτια. Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά στα στενά πρέπει να κατεβαίνουν οι οδηγοί με αυτές τις ειδικές ‘στολές του αστροναύτη’ που φορούν και να βάζουν αλυσίδες στα οχήματα.

Σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε καθόλου και εκεί συνδράμει η Πυροσβεστική με τα 4X4 οχήματα που διαθέτει για να φτάσει αυτή στο σημείο. Εκεί δρούμε από κοινού. Βοήθεια παίρνουμε και από την ΓΓΠΠ. Όπου χρειάζεται μας ανοίγουν δρόμους».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο το ΕΚΑΒ ήδη ξεκίνησε σήμερα να δέχεται κλήσεις από ανθρώπους που πέφτουν και χτυπούν λόγω των ολισθηρών δρόμων. «Αύριο, αυτό το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο, λόγω της ακόμα μεγάλης ολισθηρότητας που θα έχει το οδόστρωμα, για αυτό και απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο να είναι πολύ προσεχτικός».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Πηγή: newsit.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews