ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/2/21

Ερώτηση από τον Aνδρέα Πουλά: «Προβλήματα στη λειτουργία και στον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ»

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Aνδρέας Πουλάς: «Προβλήματα στη λειτουργία και στον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ»

kinimaallagis.gr

4/2/2021

 

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία και στον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας  κ. Βασίλη Κικίλια

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία και στον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ

Είναι γεγονός ότι η δράση των μοτοσυκλετιστών  του ΕΚΑΒ έχει την αποδοχή των πολιτών και της κοινωνίας λόγω της ταχείας επέμβασης τους σε περίπτωση ανάγκης και σε αιφνίδια και κρίσιμα περιστατικά. Πρόκειται για επιχειρησιακό σκέλος του ΕΚΑΒ που δημιουργήθηκε το έτος 2010 στα πρότυπα της αντίστοιχης υπηρεσίας που λειτουργεί στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Εντούτοις, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν διαπιστωθεί λειτουργικά προβλήματα στην άλλοτε αξιόπιστη   υπηρεσία των μοτοσυκλετών του ΕΚΑΒ, όπως με την ανάθεση θέσεων ευθύνης σε κομματικούς φίλους χωρίς την απαραίτητη εμπειρία. Επιπλέον καταγγέλλεται η υποβάθμιση του επιχειρησιακού σκέλους του ΕΚΑΒ, καθώς ακόμα δεν έχει συναφθεί σύμβαση για την συντήρηση και επισκευή των μοτοσυκλετών με εξωτερικό συνεργείο  για τις σοβαρές βλάβες. Επίσης καθυστερήσεις διαπιστώνονται στην προμήθεια ανταλλακτικών των μοτοσυκλετών, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με πληροφορίες – να χρησιμοποιούνται λάδια αυτοκινήτου στις μοτοσυκλέτες και να αγοράζονται ανταλλακτικά από τους ίδιους τους διασώστες. Τέλος καταγγέλλεται ότι τα χρήματα που προορίζονταν για αγορά ατομικού εξοπλισμού προστασίας ουδέποτε διατέθηκαν για τον σκοπό που προορίζονταν.

Τέλος, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ενώ τα ζητήματα των δημόσιων υπηρεσιών  υγείας θα έπρεπε να αποτελούν  προτεραιότητα της Πολιτείας λόγω της πανδημίας καθώς και ευκαιρία να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση σε δημόσιες υπηρεσίες που παρέχουν ουσιαστικό έργο και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, δυστυχώς, στον χώρο των μοτοσυκλετών του ΕΚΑΒ δεν δίνεται η προσοχή που απαιτείται ανάλογα με το μεγάλο έργο που προσφέρουν.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1.Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την σύναψη σύμβασης για την επισκευή και συντήρηση των μοτοσυκλετών του ΕΚΑΒ;

2.Θα διατεθούν κονδύλια για την αγορά ατομικού εξοπλισμού και για την προστασία των διασωστών μοτοσυκλετών του ΕΚΑΒ;

3.Σε ποιες συνολικά ενέργειες θα προβείτε για να διασφαλίσετε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία θα λειτουργεί με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο;

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

Πηγή: kinimaallagis.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews