ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/2/21

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Μαγνησίας με οχήματα και μόνιμο προσωπικό

 

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Μαγνησίας με οχήματα και μόνιμο προσωπικό

e-thessalia.gr

25/02/2021

 

Να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για περαιτέρω μοριοδότηση των διασωστών ΕΚΑΒ που έχουν υπηρετήσει ως επικουρικό προσωπικό τη διάρκεια τη πανδημίας σε μελλοντικές προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις διασωστών, αλλά και να ενισχύσει το ΕΚΑΒ Μαγνησίας με τουλάχιστον 3-4 ασθενοφόρα από τα 10 του πρόσφατου διαγωνισμού που διενέργησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζήτησε με Ερώτησή του από τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, μόνο 36 διασώστες του ΕΚΑΒ εξυπηρετούσαν την περιοχή της Μαγνησίας μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο εν μέσω δύσκολων μηνών με τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που διαμόρφωσε η επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ από το Σεπτέμβριο το ΕΚΑΒ ενισχύθηκε συνολικά σταδιακά με 10 διασώστες ως επικουρικό προσωπικό.

«Με την προσθήκη του προσωπικού οργανώθηκαν και λειτουργούν καλύτερα οι βάρδιες του ΕΚΑΒ, εξυπηρετώντας αποτελεσματικότερα την υγειονομική μεταφορά των πολιτών της Μαγνησίας, ενώ έχουν ενισχυθεί αποτελεσματικότερα και τα Κέντρα Υγείας του Νομού», σημείωσε ο Βουλευτής, τονίζοντας ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η περαιτέρω μοριοδότηση των διασωστών ΕΚΑΒ που έχουν υπηρετήσει ως επικουρικό προσωπικό τη διάρκεια τη πανδημίας, σε μελλοντικές προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις διασωστών.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ακόμη ότι μέσω διαγωνισμού που διενέργησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναμένεται εντός περίπου τριών μηνών να έρθουν στη Θεσσαλία 10 νέα ασθενοφόρα με το σχετικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με το Σωματείο Διασωστών, το ΕΚΑΒ Μαγνησίας αυτή τη στιγμή διαθέτει τέσσερα ασθενοφόρα που πάρθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πέντε από δωρεές, ένα ασθενοφόρο του 1985 και ένα ακόμη ασθενοφόρο του 1998, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2018 και χωρίς τις αυξημένες ανάγκες που διαμόρφωσε η πανδημία, το ΕΚΑΒ Μαγνησίας διακόμισε 14.000 περιστατικά ετησίως.

«Το ΕΚΑΒ Μαγνησίας λόγω του αυξημένου πληθυσμού και των περιστατικών που καλείται να διαχειριστεί, αλλά και λόγω της παλαιότητας πολλών οχημάτων του, θα πρέπει να παραλάβει τουλάχιστον 3-4 από αυτά», επεσήμανε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να ενισχύσει αναλογικά το ΕΚΑΒ Μαγνησίας με οχήματα και μόνιμο προσωπικό.

Πηγή: e-thessalia.gr 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews