ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/2/21

Κορονοϊός: Ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα. Όταν δεν ξέραμε τι ακολουθεί

 

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα. Όταν δεν ξέραμε τι ακολουθεί

healthreport.gr

26/02/2021

 

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας

 

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2020 όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε από το υπουργείο Υγείας το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. ΔείτεΕΔΩ και το σχετικό στιγμιότυπο: «Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα! Σε ισχύμέτρα έκτακτης ανάγκης»

Ήταν τότε που δεν γνωρίζαμε τι θα επακολουθούσε. Τι θα βίωνε ολόκληρος ο πλανήτης και η μικρή Ελλάδα που είχε αρχίσει να παίρνει ανάσες μετά από μία βαριά δεκαετή οικονομική κρίση.

Τότε ουδείς υποψιαζόταν σε τι περιπέτειες θα έμπαιναν οι χώρες. Πόσες απώλειες θα υπήρχαν και τι φόβους και θλίψη θα προκαλούσε αυτό ο «αόρατος εχθρός» όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε έναν χρόνο πριν.

 

Ήταν η ίδια μέρα που η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που αποτελούσε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας, θα γινόταν ακόμη και θύμα μπούλινγκ «επειδή μας έφερε τον κορονοϊού στην Ελλάδα», όπως την είχαν κατηγορήσει υπογείως πολλοί εκείνη την περίοδο.

Πως να φαντάζονταν οι Έλληνες ότι έναν χρόνο μετά οι θάνατοι θα ήταν χιλιάδες όπως και τα κρούσματα. Ότι έναν χρόνο μετά θα παλεύαμε ακόμη να απαλλαγούμε από αυτόν τον αόρατο εχθρό που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας.

Και δυστυχώς έπεται συνέχεια…

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews