ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/2/21

Απ. Πάνας: «Ασαφής η απάντηση του Υπουργείου Υγείας για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Κασσάνδρειας»

 

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Απ. Πάνας: “Ασαφής η απάντηση του Υπουργείου Υγείας για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Κασσάνδρειας”

blog.moudaniwn.gr

8/2/2021

 

Απάντηση έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλειο στην τέταρτη κατά σειρά κοινοβουλευτική του παρέμβαση για το ΕΚΑΒ Κασσανδρείας με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού ΔΕ-Πληρωμάτων ασθενοφόρου δεδομένων των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών της περιοχής αλλά και της κρίσιμης περιόδου.

Στην παρέμβασή του ο Βουλευτής προώθησε τη σχετική επιστολή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας, σύμφωνα με την οποία στην εισήγηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ δεν υπήρχε αίτημα για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού κλάδου ΔΕ-Πληρωμάτων Ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ Κασσανδρείας.

Με την υπ.αριθ.πρωτ.: Γ.Π.76457/02-02-2021 Απάντησή του ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης αναφέρει, πως το ΕΚΑΒ Χαλκιδικής συνολικά για την ενίσχυση των αυξημένων αναγκών λόγω covid-19, έχει στελεχωθεί με υπαλλήλους του κλάδου ΔΕ-Πληρωμάτων Ασθενοφόρου, είτε με προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ ή επικουρικού προσωπικού, ενώ έχουν μετακινηθεί προς αυτό υπάλληλοι του ίδιου κλάδου από άλλα παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ επίσης, συνεπικουρείται από υπαλλήλους κλάδου ΔΕ-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής.

Στη συγκεκριμένη Απάντηση όμως, δε γίνεται σαφής η ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κασσανδρείας.

Αντίθετα δίνεται μια γενική απάντηση για την επιχειρησιακή δύναμη του Τομέα του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής παρέχοντας μια συνολική εικόνα στελέχωσής του.

Ο κ. Πάνας αναφέρει σχετικά : « Η απάντηση του Υφυπουργού Υγείας παρέχει μια συνολική εικόνα της κατάστασης στελέχωσης σε προσωπικό του Τομέα ΕΚΑΒ Χαλκιδικής. Δεν απαντά όμως συγκεκριμένα στο αίτημά μου για περαιτέρω ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κασσανδρείας που έχει και τη μεγαλύτερη ανάγκη στη Χαλκιδική λόγω γεωγραφικής του θέσης. Είμαι ικανοποιημένος, που έπειτα από τις παρεμβάσεις μου υπήρξε μια συνολική ενίσχυση του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής. Θα συνεχίσω όμως, να κινούμαι επιτακτικά με επιπλέον ενέργειες και για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κασσανδρείας ».

Πηγή: blog.moudaniwn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews