ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/2/21

Εμβολιασμός: Σε συναγερμό τα νοσοκομεία για τον χιονιά – Αυστηρές οδηγίες του ΕΚΑΒ

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Εμβολιασμός: Σε συναγερμό τα νοσοκομεία για τον χιονιά – Αυστηρές οδηγίες του ΕΚΑΒ

ethnos.gr

15.02.2021 07:46

 

Δήμητρα Ευθυμιάδου

 

Κατεπείγουσες οδηγίες του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία όλης της χώρας για τη Μήδεια

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές με αφορμή την κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα. Τα νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται τα τελευταία 24ωρα ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο βαρύ κύμα ψύχους που έχει σκεπάσει την επικράτεια.

Η ανησυχία αυτόν τον χειμώνα εστιάζεται βέβαια και στους εμβολιασμούς ώστε να μην διακοπούν από τυχόν δυσκολίες στις εισόδους των νοσοκομείων ή στους δρόμους των πόλεων, με συνέπεια να μην μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου με κατεπείγον έγγραφό του προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και τα Νοσοκομεία ζητά να τεθούν σε επιφυλακή εκτός από το υγειονομικό προσωπικό και το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

 

Σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Σύμφωνα με τις κατεπείγουσες οδηγίες του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) - ΕΚΑΒ που πρέπει να υλοποιήσουν όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να γίνει:

  • έλεγχος ορθής λειτουργίας γεννητριών, συστημάτων ασφαλείας και πυρόσβεσης, επανέλεγχος εγκαταστάσεων και υποσταθμών, προβλεπόμενοι έλεγχοι καλής λειτουργίας Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, έλεγχος κλιματιστικών μονάδων και θερμαντικών σωμάτων, έλεγχος συστήματος φυσικού αερίου, εξασφάλιση επάρκειας πετρελαίου, άμεσες επισκευές και επιδιορθώσεις όπου απαιτείται ώστε να διασφαλισθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια σε ανάλογες κακοκαιρίες κάποια νοσοκομεία είχαν μείνει ακόμη και χωρίς πετρέλαιο ή ρεύμα, με συνέπεια να κρυώνουν οι νοσηλευόμενοι και να αναζητούνται λύσεις της τελευταίας στιγμής.  

Οι εμβολιασμοί

Ταυτόχρονα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θα πρέπει να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο καθαρές από χιόνι τις εισόδους ώστε να μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες και ειδικά οι ηλικιωμένοι που πρέπει να εμβολιασθούν.

Μάλιστα σε συναγερμό είναι και τα ασθενοφόρα όπως αι τα πληρώματα ώστε αν χρειασθεί να μεταφερθούν οι πολίτες που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού. 

Πηγή: ethnos.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews