ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/2/21

ΣΩΠΑ ΠΕΔΥ: Τα ασθενοφόρα των Κ.Υ. δεν θα πρέπει να απολυμαίνονται....

 

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Τα ασθενοφόρα των Κ.Υ. δεν θα πρέπει να απολυμαίνονται

pliroma.gr

13/02/2021

 

Ασθενοφόρα… δύο ταχυτήτων, στα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού!

Ερωτήματα προκαλεί επιστολή που έχουν στα χέρια τους τα Κέντρα Υγείας του Ν. Ηρακλείου, που αναφέρει πως τα ασθενοφόρα των Κ.Υ. δεν θα πρέπει να απολυμαίνονται, μετά από μεταφορά περιστατικών κοροναϊού, στον χώρο του ΕΚΑΒ.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής…

“Σας ενημερώνουμε ότι τα πληρώματα και το νοσηλευτικό/ιατρικό προσωπικό που διακομίζουν ύποπτα ή διαπιστωμένα περιστατικά covid-19 και κάνουν χρήση μέσων ατομικής προστασίας, όταν προβαίνουν σε απολύμανση των ασθενοφόρων τους να μην προσέρχονται για αυτό στον χώρο του ΕΚΑΒ, λόγω του φόβου μετάδοσης του κοροναϊού, αλλά να φροντίσουν η απολύμανση τους να γίνεται σε συγκεκριμένους χώρους που έχουν οριστεί από τα Νοσοκομεία. Επίσης θα ήταν καλό και ασφαλές να φροντίσουν οι υπεύθυνοι να έχουν μέσα στον βασικό εξοπλισμό του ασθενοφόρου των Κέντρων Υγείας, στολές προστασίας, μάσκες, απολυμαντικά και ότι προβλέπεται για παραλαβή και διακομιδή περιστατικών covid-19″.

Η συγκεκριμένη επιστολή που προέρχεται από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την 7η ΥΠΕ Κρήτης και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ήδη μία πρώτη παρέμβαση και τελικά επιτράπηκε η απολύμανση των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

Ωστόσο, παρά την παρέμβαση, πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε νέο περιστατικό απαγόρευσης απολύμανσης ασθενοφόρου, που έφερε στα όριά του το πλήρωμα, που αναγκάστηκε να επιστρέψει στην έδρα του φορώντας στολές και μάσκες και με μη απολυμασμένο το όχημα, μετά την διακομιδή θετικού κρούσματος.

Πλέον, η 7η ΥΠΕ Κρήτης καλείται να δώσει και πάλι λύση στο πρόβλημα, ώστε η απολύμανση και των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας να γίνεται άμεσα μετά την μεταφορά περιστατικού, στους προβλεπόμενους από το ΕΚΑΒ χώρους.

Πηγή: pliroma.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews