ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/2/21

Τέσσερα ασθενοφόρα διεκδικεί το ΕΚΑΒ Μαγνησίας – Αίτημα για μονιμοποίηση δέκα επικουρικών διασωστών

 

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Τέσσερα ασθενοφόρα διεκδικεί το ΕΚΑΒ Μαγνησίας – Αίτημα για μονιμοποίηση δέκα επικουρικών διασωστών

e-thessalia.gr

23/02/2021

 

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού με διασώστες με τους οποίους ενισχύθηκε το τελευταίο διάστημα το ΕΚΑΒ Μαγνησίας ζητεί το σωματείο, προκειμένου να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα στην εξυπηρέτηση των περιστατικών. Παράλληλα με αγωνία αναμένεται η κατανομή των δέκα ασθενοφόρων που θα έρθουν στη Θεσσαλία με τον Βόλο να διεκδικεί τέσσερα από αυτά, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018, τα περιστατικά που διακομίζονται κάθε χρόνο ανέρχονται στα 14.000.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά της πανδημίας διακομίζοντας μέσα στον κίνδυνο τα περιστατικά που είναι θετικά στον ιό. Οι διασώστες λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας, έχουν αποκτήσει εδώ και έναν χρόνο την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να προσφέρουν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Διασωστών ΕΚΑΒ Μαγνησίας κ. Παναγιώτης Δαριώτης ανέφερε μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» πως «εδώ και περίπου έξι μήνες ξεκίνησε η σταδιακή πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο το ΕΚΑΒ Μαγνησίας ενισχύθηκε με δέκα διασώστες που θα έχουν σύμβαση εργασίας για δύο χρόνια. Μέχρι τότε ήμασταν στις βάρδιες 36 διασώστες και με τους δέκα επιπλέον, είμαστε περισσότεροι, οπότε μπορούν να βγαίνουν καλύτερα και περισσότερες βάρδιες με τα ασθενοφόρα. Εμείς ζητάμε ως τοπικό σωματείο και ως πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων ΕΚΑΒ τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Με επικουρικό προσωπικό διασωστών έχουν ενισχυθεί και τα Κέντρα Υγείας».

Μάλιστα ανέφερε πως πολλοί μόνιμοι διασώστες είναι ηλικίας άνω των 50 ετών, βγαίνουν σταδιακά διάφορα προβλήματα υγείας, και υπάρχει ανάγκη για «νέο αίμα» ως προς το προσωπικό.

Σχετικά με την κατάσταση των ασθενοφόρων επισήμανε πως πλέον αναμένουμε να έρθουν στη Θεσσαλία δέκα καινούρια ασθενοφόρα μέσω διαγωνισμού της Περιφέρειας που βρίσκονται στην Αθήνα για να εξοπλιστούν, ενώ αναμένεται να τα παραλάβουμε τον Μάιο-Ιούνιο. Ως νομός Μαγνησίας ζητάμε από τα δέκα καινούρια τα τρία-τέσσερα να έρθουν στη Μαγνησία, γιατί τα περιστατικά είναι πολλά. Μάλιστα με στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων χρόνων, μέχρι και το 2018, η διαφορά της Λάρισας από τη Μαγνησία είναι στα χίλια περιστατικά. Πιο συγκεκριμένα το 2018, είχαμε τον χρόνο 14.000 περιστατικά που διακομίσαμε.

Ο κ. Δαριώτης υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμής το ΕΚΑΒ Μαγνησίας διαθέτει τέσσερα ασθενοφόρα που πάρθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πέντε από δωρεές (τέσσερα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ένα της ΕΒΟΛ), ένα ασθενοφόρο του 1985 και ένα ακόμη ασθενοφόρο του 1998.

Αναφερόμενος στα περιστατικά του 2020 επισήμανε πως μειώθηκαν κάπως τα καρδιολογικά, αναπνευστικά και ορθοπεδικά περιστατικά, καθώς ο κόσμος παρέμεινε στο σπίτι, ενώ για τον ίδιο λόγο είχαμε και λιγότερα περιστατικά από τα τροχαία.

Πηγή: e-thessalia.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews