ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/2/21

ΕΚΑΒ: Οι ήρωες της μάχης κατά του κορωνοϊού που ταλαιπωρούνται χωρίς… λόγο

 

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

ΕΚΑΒ: Οι ήρωες της μάχης κατά του κορωνοϊού που ταλαιπωρούνται χωρίς… λόγο

cretapost.gr

20/02/2021

 

Αντιμέτωποι με λανθασμένες νοοτροπίες

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τον ίδιο τον ιό, τους ανθρώπους που νόσησαν αλλά και χιλιάδες άλλα περιστατικά (ατυχήματα, παθολογικές παθήσεις κτλ).

Αυτοί οι άνθρωποι κάθε μέρα δηλώνουν παρόντες και χωρίς να αγκομαχούν υπηρετούν πιστά το λειτούργημά τους.

Ωστόσο έρχονται αντιμέτωποι με μία σειρά λανθασμένων νοοτροπιών που κάνουν το, πολύ σπουδαίο, έργο τους πολύ δύσκολο.

Μάλιστα αυτό κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που καθημερινά παίρνουν τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ θεωρόντας ότι έχουν κορωνοϊό και απαιτούν την μεταφορά τους στο νοσοκομείο χωρίς καν να έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ακόμα περισσότεροι είναι οι άσθενείς που ζητούν συνδρομή του ΕΚΑΒ για μεταφορά στο νοσοκομείο αποκρύπτοντας όμως ζωτικής σημασίας πληροφορίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός που σημειώθηκε στο Ηράκλειο όταν ένας πήρε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και είπε ότι πονάει το στομάχι του ενώ η αλήθεια ήταν – όπως εξακρίβωσαν οι διασώστες – πως είχε πόνο στο στήθος, έντονο βήχα και πυρετό (τρεις ημέρες όπως τους είπαν αργότερα).

Όλα αυτά αναδεικνύουν πως υπάρχει από μερίδα κόσμου μία έλλειψη σεβασμού στο λειτούργημα του εκάστοτε διασώστη.

Η ζωή μας πολλές φορές είναι στα χέρια τους κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό και να προσπαθούμε να κάνουμε το έργο τους ευκολότερο!

Πηγή: cretapost.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews