ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/2/21

Ανακοινώσεις «Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΚΑΒ»

 

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΚΑΒ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δ.Σ. την 01.02.2021, κληθήκαμε να συμμετέχουμε με θέματα:

1. Επικουρικό προσωπικό

2. Προμήθεια Η/Υ για το Σωματείο

3. Ασθενοφόρα

4. Β.Α.Ε.

5. Αναβάθμιση εκπαιδευτικής βαθμίδας

6. Η παράταξη μας έθεσε και το θέμα των μέτρων προστασίας(πανδημία)

Εκτός ημερησίας διάταξης

Η Συνεργασία έθεσε το θέμα Αντισυναδελφική στάση από διενεργούντα ΕΔΕ

Να αναφέρουμε πρώτα πρώτα ότι για τα περισσότερα θέματα δεν λήφθηκαν αποφάσεις, ούτε κατέστη δυνατό, σε όσες παρατάξεις ήθελαν, να τοποθετηθούν και να καταθέσουν προτάσεις, γιατί ο πρόεδρος του σωματείου διέκοψε τη συνεδρίαση, με την αποχώρηση του και των μελών της παράταξής του, χωρίς να αιτιολογήσει την ενέργεια του αυτή και χωρίς να δεσμευθεί για άμεση διενέργεια νέας συνεδρίασης. Αφορμή η κατάθεση πρότασης από τη Προοδευτική Συμμαχία για το επίδομα στολής.

Αναλυτικά:

• Αναφορικά με το επικουρικό προσωπικό αποφασίστηκε ομόφωνα η ένταξή του στο σωματείο μας. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση αυτή είχαν αφενός η κινητοποίηση των συναδέλφων επικουρικών στις 26 Νοεμβρίου του 2020, ημέρα πανελλαδικής απεργίας και αφετέρου η ίδρυση σωματείου συμβασιούχων. H παράταξη μας από τη πρώτη στιγμή πρόσληψης των επικουρικών είχε ζητήσει την ένταξη τους. Στη πρώτη συνεδρίαση, μάλιστα του νεοσύστατου Δ.Σ. του σωματείου (16/11/20) καταθέσαμε πρόταση άμεσης ένταξης των επικουρικών συναδέλφων στο σωματείο με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Τότε, και οι τρεις παρατάξεις καταψήφισαν την πρόταση μας προβάλλοντας νομικά κωλύματα. Την ίδια πρόταση που τώρα υπερψήφισαν!

• Αποφασίστηκε η προμήθεια Η/Υ

Για την ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων, για τις βλάβες και για την αλλαγή των προδιαγραφών της καρέκλας – φορείου, με κριτήριο την ασφάλεια και όχι το κόστος, που θέλαμε να προτείνουμε, δεν αποφασίστηκε καμία ενέργεια. Ίσως βέβαια θα πρέπει να ήμαστε ικανοποιημένοι με τη παρέμβαση του προέδρου του ΕΚΑΒ για δήθεν άμεση επίλυση του προβλήματος των βλαβών, που προφορικά μας μετέφερε ο πρόεδρος του σωματίου.

Για το θέμα της αναβάθμισης της εκπαίδευσης η ενημέρωση του προέδρου περιορίστηκε στο αίτημα προς την Υπουργό κα Κεραμέως. Δεν έγινε διαλογική συζήτηση, δεν πάρθηκαν αποφάσεις.

Προτείνουμε το αίτημα, της ανωτατοποίησης της σχολής, να πάρει τη θέση που του αρμόζει ανάμεσα στα άλλα και να προβάλλεται με κάθε ευκαιρία από το σωματείο. Επίσης είναι άμεση ανάγκη η επανεκκίνηση της συνεχιζόμενης τόσο των νεοδιοριζόμενων όσο και των ήδη υπηρετούντων. Εξ αποστάσεως όταν υπάρχει απαγόρευση φυσικής παρουσίας.

Ένταξή μας στα ΒΑΕ. Στάλθηκε αίτημα συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό. Δεν κατατέθηκαν προτάσεις και δεν συζητήθηκαν οι όροι με τους οποίους διεκδικούμε να ενταχθούμε, αναγνώριση προϋπηρεσίας χωρίς επιβάρυνση, όρια συνταξιοδότησης, αύξηση ανθυγιεινού επιδόματος, κ.α.

• Το θέμα της λήψης μέτρων προστασίας(πανδημία) δεν συζητήθηκε. Ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε πιθανό τρίτο κύμα

Δεν γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ

Δεν τηρείται ούτε η μειωμένη καραντίνα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των επτά ημερών για τις στενές επαφές συναδέλφου που έχει νοσήσει από Covid

Εξακολουθεί να απαγορεύετε η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας στα ύποπτα. κ.α.

Είναι ξεκάθαρο ότι τίποτα δεν υπάρχει να περιμένουμε από τις παρατάξεις, που στηρίζουν την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης είτε λέγετε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνειδητή η επιλογή η Διοίκηση του σωματείου να υπολειτουργεί, να συνεδριάζει κάθε τρεις μήνες, χωρίς να παίρνει αποφάσεις και επί της ουσίας να μην υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων μόνιμων, επικουρικών αδιακρίτως. Δεχόμενη την «φυσιολογική ροή» των πραγμάτων χωρίς να αντιδρά, μόνο υπό τη πίεση των εργαζομένων.

Γι’ αυτό σας καλούμε να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και στη κινητοποίηση στις 16 Φεβρουαρίου για να απαιτήσουμε:

• Αναβάθμιση της σχολής του ΕΚΑΒ

• Ένταξη στα ΒΑΕ, αναγνώριση της προϋπηρεσίας χωρίς επιβάρυνση

• Πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων

• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, καμία απόλυση

• Χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, αγορά ασθενοφόρων

• Ασφαλείς συνθήκες εργασίας

 

 

Τ.Α.Σ. -Ε.Κ.Α.Β.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ. Υγείας - Πρόνοιας)

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό για το οποίο λάβαμε γνώση, όπου συνάδελφος έλαβε εντολή, παρά το γεγονός ότι εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, και μετέβη σε εμπύρετο ασθενή χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό, επανερχόμαστε για πολλοστή φορά και απαιτούμε να ληφθούν αποφάσεις από το Δ.Σ. του σωματείου για άμεση επέμβαση.

Στο ανωτέρω περιστατικό, ο Διασώστης παρείχε πρώτες βοήθειες σε εμπύρετο ασθενή, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα για τις επόμενες μέρες, καθώς ο ασθενής βγήκε θετικός.

Καλούμε επιτέλους το σωματείο να παρέμβει και τις παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να τεθούν τουλάχιστον σε ισχύ οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι αναφορές περιστατικών που δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας αυξάνονται, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των συναδέλφων και του πληθυσμού γενικότερα.

Απαιτούμε

1. Τακτικούς επαναλαμβανόμενους ελέγχους στους εργαζόμενους(τεστ COVID)

2. Ενημέρωση των συναδέλφων από την υπηρεσία για την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν.

3. Τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με την καραντίνα, τη χρήση ΜΑΠ.

4. Χρήση μάσκας υψηλής προστασίας και στα ύποπτα.

5. Έγγραφες επίσημες οδηγίες, που να διασφαλίζουν την ασφάλεια των πληρωμάτων για τη διαχείριση των περιστατικών Covid. Τήρηση του εσωτερικού κανονισμού. Απολύμανση μετά από κάθε περιστατικό covid.

6. Ανάπτυξη δικτύου απολύμανσης με επέκταση της λειτουργίας όλο το 24ωρο στο Σισμανόγλειο - Δρομοκαίτειο και κάλυψη του συνόλου των τομέων.

7. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού απολύμανσης καθαρισμού των ασθενοφόρων.

Απαιτούμε άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του σωματείου. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, τη Διευθύντρια (επιστολές). Δελτίο τύπου, ανακοίνωση, παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του ΕΚΑΒ.

 

Αναρτήθηκαν στο Facebook από Βασίλης Δράνιας στις 7/2/2021








About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews