ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/2/21

Πλωτό ασθενοφόρο αποκτά το Λιμενικό Σώμα της ΑΜ-Θ (Σαμοθράκη-Θάσος) με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

 

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Πλωτό ασθενοφόρο αποκτά το Λιμενικό Σώμα της ΑΜ-Θ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

inkomotini.news

5/2/2021

 

Ένα σύγχρονο περιπολικό σκάφος, κατάλληλα διαμορφωμένο με ειδικό θάλαμο και υγειονομικό εξοπλισμό, για τη μεταφορά ασθενών, αποκτά το Λιμενικό Σώμα μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου να εντάξει το κόστος της προμήθειάς του, ύψους 500.000 ευρώ, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Λύνεται έτσι για τους κατοίκους των νησιών, και ιδιαίτερα της Σαμοθράκης, το πρόβλημα της έγκαιρης και ασφαλούς μεταφοράς ασθενών που χρήζουν νοσηλείας.

Το σκάφος θα έχει μήκος 11 μέτρα και πλάτος 3,4 μέτρα. Θα μπορεί να δέχεται τουλάχιστον δέκα επιβαίνοντες, και να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα άνω των 40 κόμβων, με την ακτίνα ενέργειάς του να ξεπερνά τα 300 ναυτικά μίλια.

Θα καλύπτει πρωτίστως τις ανάγκες της Σαμοθράκης, αλλά και της Θάσου, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιείται οπουδήποτε αλλού υπάρχει ανάγκη.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος είχε επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο.

Πηγή: inkomotini.news
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Όταν επιτρέπουμε ανώδυνα κι αδιαπραγμάτευτα να παρέχουν υπηρεσίες της δουλειάς μας άλλοι δημόσιοι οργανισμοί έρχεται η απαξίωση. Ποιος προτείνει, τι προτείνει και γιατί το προτείνει αναπάντητο. Κι έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ΄μεις ως πληρώματα. Δεν απαιτούμε την διαπραγμάτευση σε οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό που κάνουμε. Τον πρώτο λόγο εμείς θα έπρεπε να έχουμε. Αν περιμένουμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει στο τέλος θα μας κάνουνε να πιστέψουμε ότι δεν αξίζουμε τίποτα. Και όλ΄ αυτά σας τα γράφω αξιοσέβαστοι συνάδελφοι σε ότι έχει σχέση με το πλωτό ασθενοφόρο. Λοιπόν σας ενημερώνω για άλλη μια φορά.
  Ομάδα εργασίας που αποτελείται μόνο από πληρώματα έχει καταθέσει πρόταση ολοκληρωμένη για πλωτά ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. από το Ε.Κ.Α.Β. ΟΧΙ από το Λ.Σ.Ε.Α., ΟΧΙ από το Π.Σ.Ε., ΟΧΙ από τους εκάστοτε ιδιώτες. Επίσης ενημερώθηκαν όλα τα θεσμικά όργανα της υπηρεσίας και του Υ.Υ.Κ.Α. από τον Μάιο του 2016. Τότε για πρώτη φορά παρουσιάστηκε και στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με Διεθνή Συμμετοχή στο Porto Palace, Θεσσαλονίκης. Και δεύτερη παρουσίαση στο 3rd PANHELLENIC CONGRESS ON EMERGENCY PREHOSPITAL CARE WITH INTERNATIONAL PARTICIPATION στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας.
  Τώρα γιατί Διακομιδές δίδονται σε άλλες υπηρεσίες ή ιδιώτες και μένει σε δεύτερη μοίρα το Ε.Κ.Α.Β. ένας οργανισμός με την επωνυμία Εθνικός δεν χρειάζεται ανάλυση.
  Άρα το ερώτημα δεν είναι ποιος θα μας επιτρέψει την κάθε είδους αναβάθμιση αλλά ποιος και γιατί θέλει να μας σταματήσει.
  Δεν πρέπει να το επιτρέπουμε ανεξάρτητα με τις πολιτικές θέσεις του καθένα μας. Ας μας ενώσουν τα κοινά αξιοσέβαστοι συνάδελφοι.
  Και μη ξεχνάτε ότι μας αντιμετωπίζουν όπως τους μαθαίνουμε εμείς να μας αντιμετωπίζουν.

  Μ ε σεβασμό κι εκτίμηση
  στους συναδέλφους μου
  Παναγιώτης Τσάλλας
  ΚΙΜ ΒΟΥΛΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews