ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/2/21

Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού: Ο ΣΚΑΪ ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, Βίντεο

 

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού: Ο ΣΚΑΪ ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

skai.gr

12/02/2021

 

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν μόλις λάβει σήμα για να παραλάβουν έναν νεαρό ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό και πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Μεγάλη είναι ξανά η πίεση και στο ΕΚΑΒ για τη μεταφορά ασθενών με covid -19. Ο ΣΚΑΙ μπήκε σε ένα ασθενοφόρο και παρακολούθησε μία βάρδια κατά την οποία οι διασώστες χρειάστηκε μάλιστα να μεταφέρουν στα επείγοντα έναν 30χρονο με κορωνοϊό.

«Καλώς κέντρο. Ελήφθη! Μεταβαίνουμε…"

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν μόλις λάβει σήμα για να παραλάβουν έναν νεαρό ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό και πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Ειδήσεις | Στη μάχη κατά του κορωνοϊού: Ο ΣΚΑΪ ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ | 12/02/2021

SKAI.gr

12 Φεβ 2021

Άμεσα φορούν τις ειδικές στολές, με τις οποίες καλύπτουν όλο τους το σώμα 

Το ασθενοφόρο ξεκινάει με κατεύθυνση την περιοχή του Παπάγου. 

Αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα για να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

Η κάμερα του ΣΚΑΙ ακολουθεί το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην περιοχή του Παπάγου. Θα παραλάβει έναν νεαρό ο οποίος έχει πυρετό αλλά και δύσπνοια. Αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Σωτηρία". 

Ο 30χρονος μπαίνει συνοδευόμενος από τους διασώστες στο τμήμα Επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείο. 

Όπως αναφέρει ο διασώστης του ΕΚΑΒ Σάκης Καρακατσάνης: "Ο ίδιος φυσικά είναι πελαγωμένος επειδή έχει βεβαρυμμένο περιστατικό. Τον καθησυχάσαμε καθώς ο ρόλος μου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περισσότερο ψυχολόγου παρά διασώστη. "Επί συνόλου 6 σημάτων ημερησίως στη βάρδια του ασθενοφόρου μπορεί τα 4 να είναι επιβεβαιωμένα και τα δύο ύποπτα περιστατικά" 

Μετά τη μεταφορά του 30χρονυο στο νοσοκομείο Σωτηρία το όχημα επέστρεψε πίσω στη βάση του προκειμένου να γίνει η απαραίτητη απολύμανση.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ, Χρήστος Μαλτέζος: "Από την περασμένη εβδομάδα έχουμε μία αύξηση πενήντα τοις εκατό"

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, αναφέρει:

"Η κατάσταση είναι δύσκολη. Οι διασώστες προσπαθούν να μεταφέρουν με ασφάλεια τον ασθενή". 

Τις τελευταίες εβδομάδες, η  πίεση και σε αυτόν τον νευραλγικό κρίκο της υγειονομικής αλυσίδας -το ΕΚΑΒ- έχει αυξηθεί κατακόρυφα

Πηγή: skai.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews