ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/2/21

Ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, με αφορμή την προσφορά ενός σύγχρονου ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ από τους συμπολίτες μας Φίλιππο και Αδάμ Ιωαννίδη: «Με αλληλεγγύη και προσφορά θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δοκιμασία»

 

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, με αφορμή την προσφορά ενός σύγχρονου ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ από τους συμπολίτες μας Φίλιππο και Αδάμ Ιωαννίδη: «Με αλληλεγγύη και προσφορά θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δοκιμασία»    

kozan.gr

2/1/2021

 

Στην Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, σημαντική θέση κατέχει ο Επιτάφιος του Περικλή, δηλαδή ο επικήδειος λόγος του προς τους Αθηναίους για τα θύματα του πρώτου έτους.

Εκεί, ο γιος του Ξανθίππου μας διδάσκει ότι η μνήμη των επιφανών ανδρών διατηρείται όχι σ’ επιγραφές αλλά στις συνειδήσεις και στις καρδιές των ανθρώπων και ότι η καλύτερη τιμή είναι η υπεράσπιση αυτών για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν. Ακόμα, ότι ο πλούτος (πρέπει να) αποτελεί ευκαιρία για κοινωνική προσφορά και όχι για κομπασμό «πλοτω τε έργου μάλλον καιρώ ή λγου κμπω χρμεθα».

Αναπόφευκτος ο συνειρμός ότι ο Επιτάφιος εκφωνήθηκε λίγο καιρό προτού εκδηλωθεί μία άλλη σαρωτική επιδημία, ο Λοιμός των Αθηνών.

Με τα παραπάνω λόγια, ο Περικλής αποδίδει την ελληνογενή αντίληψη μίας γνήσιας φιλελεύθερης δημοκρατίας, η οποία δεν ενοχοποιεί το επιχειρηματικό κέρδος, αλλά το βλέπει ως αφορμή για κοινωνική προσφορά και ευεργεσία και όχι για κομπασμό.

Διάσπαρτη η ιστορία της χώρας και του τόπου μας από μεγάλους ευεργέτες: Αβέρωφ, Αρσάκης, Ωνάσης, Μποδοσάκης, Βαλταδώρος και πλήθος άλλων. Όμως, η παράδοση του ευεργετισμού έχει και τώρα επάξιους συνεχιστές: Παπαγεωργίου, Παπανικολάου και άλλους πολλούς.

Στο σημερινό υγειονομικό πόλεμο, η κοινωνία μας ξαναβρίσκει αρωγό της το αίσθημα αλληλεγγύης αξιότατων συμπολιτών μας.

Με αφορμή την πρόσφατη σημαντική προσφορά ενός σύγχρονου ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας από τους καλούς φίλους Φίλιππο και Αδάμ Ιωαννίδη, απηχώντας πιστεύω τα αισθήματα όλης της κοινωνίας, θέλω να συγχαρώ κάθε συμπολίτη μας για την έμπρακτη στήριξη των συνανθρώπων, των φορέων και των λειτουργών μας, που δίνουν την εξαντλητική αυτή μάχη απέναντι στην πανδημία.

Σας ευχαριστούμε!

Πηγή: kozan.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews