ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/2/21

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας

 

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας

thebest.gr

19/02/2021

 

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητάει την ενίσχυση  -με εξοπλισμό και μέσα- του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η συντριπτική πλειοψηφία των διακομιδών που εκτελεί το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Δυτικής Ελλάδας με έδρα στην Πάτρα, αφορά πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας. Τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά έχουν δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην τοπική διοίκηση και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αφού οι υγειονομικές ανάγκες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, υπερβαίνουν κατά πολύ τη δυνατότητα διαχείρισης του συγκεκριμένου οργανισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, από τον Μάρτιο του 2020 έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, ενώ ολόκληρη η διοικητική Περιφέρεια δεν διαθέτει εφεδρικό ασθενοφόρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Πάτρα, στην οποία τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Τέλος, θα πρέπει να ληφθεί άμεσα μέριμνα για την αυτόματη απόρριψη των μολυσμένων στολών των εργαζομένων του ΕΚΑΒ κατά την παράδοση των ασθενών και για την επιτόπια απολύμανση των ασθενοφόρων».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα, με εξοπλισμό και μέσα και β) την αντιμετώπιση των διαχειριστικών προβλημάτων με σκοπό την υγειονομική θωράκιση της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας._

 ____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Πηγή: thebest.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews