ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/2/21

Πάτρα: Χωρίς εφεδρικό ασθενοφόρο το ΕΚΑΒ την ώρα που θερίζει ο κορονοϊός

 

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Πάτρα-Απίστευτο!!! Χωρίς εφεδρικό ασθενοφόρο το ΕΚΑΒ την ώρα που θερίζει ο κορονοϊός (audio)

patrastimes.gr

10/02/2021

 

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ

Απίστευτες καταστάσεις καταγράφονται καθημερινά εν μέσω κορονοϊού στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος, μέσα από τις οποίες προκύπτει, πως ο πρώτος και ένας από τους σημαντικότερους κρίκους για την διαχείριση της πανδημίας, το τρίτο κύμα της οποίας σαρώνει την περιοχή, έχει αφεθεί στην τύχη του ενώ δεν έγινε εγκαίρως τίποτα από όσα αυτονόητα έπρεπε να έχουν γίνει για να είναι αξιόμαχο.

Την ώρα που πληρώματα και ασθενοφόρα στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν κρούσματα στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ στην περιοχή δεν διαθέτει ούτε ένα εφεδρικό ασθενοφόρο, ενώ πολλά από αυτά που χρησιμοποιούνται κυκλοφορούν με ελαστικά τα οποία ήδη έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί.

Να σημειωθεί, ότι εν μέσω πανδημίας και χειμερινής περιόδου, δεν έχει γίνει καν παραγγελία ελαστικών, ενώ ο στόλος των ασθενοφόρων δεν επαρκεί. Παρά το αίτημα για ενίσχυση με ασθενοφόρα από άλλες περιοχές οι οποίες δεν δοκιμάζονται από την πανδημία όπως η Πάτρα τίποτα δεν έχει συμβεί.

Αποκορύφωμα του ελλειμματικού σχεδιασμού, που έχει ως αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ στην Πάτρα , την Αχαΐα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα να είναι κυριολεκτικά στον “αέρα”  και το γεγονός, ότι τα πληρώματα των ασθενοφόρων που μεταφέρουν πλέον δεκάδες περιστατικά covid- 19 στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, δεν έχουν που να κάνουν απόρριψη των ειδικών στολών προστασίας όταν παραδίδουν τα περιστατικά και αναγκάζονται να επιστρέφουν στη βάση τους προκειμένου να απολυμανθούν και να καθαριστεί το ασθενοφόρο!!

Αποκαλυπτικό του χάους που επικρατεί στη διαχείριση των περιστατικών covid και της “σύνδεσης” του ΕΚΑΒ με τα νοσοκομεία, είναι το γεγονός, πως όταν τα ασθενοφόρα φτάνουν στα νοσοκομεία της Πάτρας μεταφέροντα ασθενείς με κορονοϊό, δεν υπάρχει κανένας να τους παραλάβει.

Αυτά ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου, “Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο” στο MAX FM ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας Γ. Θεορδωρόπουλος, προσθέτοντας πως χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί  με την έλλειψη ανταλλακτικών είναι  ότι παίρνουν λάστιχά και άλλα εξαρτήματα από οχήματα που βρίσκονται στα συνεργεία και τα “φοράνε” σε όσα ακόμα επιχειρούν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΔΩ

Πηγή: patrastimes.gr

Δείτε στο EKABNews

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση λειτουργίας των ασθενοφόρων οχημάτων του παραρτήματος ΕΚΑΒ Πάτρας, 09/02/2021About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews