ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/2/21

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΑΒ: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ»

 

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ»

 

14.02.2021

 

Με τον Αν. Υπουργό Υγείας Κο Β. Κοντοζαμάνη συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το προεδρείο (πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γ. γραμματέας) του Σωματείου μας. Η συνάντηση, για την οποία ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων!  ήταν η πρώτη του νέου ΔΣ με αρμόδιο Υπουργό από τις τελευταίες εκλογές και είχε ζητηθεί από όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ. Τρείς ημέρες μετά την συνάντηση δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από το Σωματείο με ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε και τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός.

Σίγουρα η κατάθεση και η συζήτηση των αιτημάτων μας σε αυτό το επίπεδο είναι ένα σημαντικό συνδικαλιστικό γεγονός. Ειδικά εάν δεν είναι η πρώτη φορά καθώς έχουν γίνουν τουλάχιστον άλλες δύο συναντήσεις με τον Κο Κοντοζαμάνη (25/11/2019 και 10/6/2020) με το ίδιο σχεδόν πλαίσιο. Η  διαχρονικότητα όμως και η σοβαρότητα των αιτημάτων μας λίγο πριν την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και του πρωταγωνιστικού ρόλου του ΕΚΑΒ πιστεύουμε ότι απαιτούσε την συμμετοχή όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο ΔΣ. Αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες υλοποίησης μέρους των αιτημάτων καθώς δίνεται τουλάχιστον η αίσθηση ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι «μια γροθιά» και αποτελούν ένα δυναμικό μέτωπο διεκδίκησης. Επίσης η ενημέρωση των εργαζομένων είναι έγκυρη και όχι μονόπλευρη.

Το προεδρείο επέλεξε να πράξει διαφορετικά δείχνοντας αλαζονεία καθώς έχει την πλειοψηφία δημιουργώντας εντυπώσεις κομματικής συνάθροισης.

Από την πλευρά μας ως παράταξη υλοποιήσαμε την απόφαση του ΔΣ (συνεδρίαση 1/2/2021 θέμα 7ο), και καταθέσαμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, οι περισσότερες ήταν του προηγούμενου ΔΣ που συμμετείχαμε στο προεδρείο με τρεις θέσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν οι περισσότερες στο τελικό υπόμνημα στους αρμόδιους Υπουργούς. ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΗΦΘΗΣΑΝ όμως το επίδομα (αποζημίωση) εκτάκτων συνθηκών λόγω Covid, η σύσταση πτητικού φορέα από το ΕΚΑΒ και η αναβάθμιση των συνεργείων. Επίσης αν και κατατέθηκε η τροποποίηση του Ν.4600/2019 που αφορά τις μεταθέσεις δεν έγινε καμία αναφορά στις προτάσεις τροποποίησης που θυμίζουμε αποτελούν απόφαση ΔΣ και ΓΣ και με αυτές αποκαθίστατο η κατάφορη αδικία παλαιότερων συναδέλφων.  

Για όλα τα παραπάνω τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Εμείς σας καλούμε να συμμετέχετε στην κινητοποίηση για τα ΒΑΕ την ΤΡΙΤΗ 16 Φεβρουαρίου 2021 στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) η οποία οργανώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ με κύρια αιτήματα την ένταξη στα ΒΑΕ, Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ΑΤΥΧΗΜΑ, Μονιμοποίηση Επικουρικού προσωπικού, Ισχυρή Δημόσια Υγεία και ΕΚΑΒ με επαρκή στελέχωση και ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ, Αυξήσεις στους ΜΙΣΘΟΎΣ και Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: Facebook ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ


Δείτε στο EKABNews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 1.2.2021, 2/1/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ (27.12.2020)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΩΝΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ, 22/11/2020


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews