ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/2/21

Ιωάννινα: Σε ελεγχόμενα επίπεδα η πίεση στο ΕΚΑΒ

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews


Σε ελεγχόμενα επίπεδα η πίεση στο ΕΚΑΒ

agon.gr

25/02/2021

 

Οι διακομιδές από τη γειτονική Αλβανία, αλλά και η γενικότερη επιβάρυνση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ λόγω της πανδημίας, με την κατάσταση ωστόσο να βρίσκεται σε ελεγχόμενα επίπεδα, τέθηκαν στις συσκέψεις που πραγματοποίησαν με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και με την αυτοδιοίκηση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Γεωργία Χαλάτση

Στόχος της επίσκεψης στην πόλη των Ιωαννίνων ήταν ο έλεγχος επιχειρησιακής ετοιμότητας για τους υγειονομικούς σχηματισμούς, αλλά και τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο του τρίτου κύματος της πανδημίας, το οποίο βιώνουμε, όπως ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου.

«Η περιοχή εδώ εμφανίζει μια ελαφρά αυξητική τάση, αλλά προς το παρόν ελεγχόμενη. Οι διακομιδές από την Αλβανία, με τον μεγαλύτερο αριθμό βέβαια να αφορά σε έλληνες πολίτες, είναι ένα θέμα που το συζητάμε. Υπάρχει επιβάρυνση και του ΕΚΑΒ εξαιτίας της πανδημίας, όμως αυτή είναι σε ελεγχόμενα επίπεδα. Γι’ αυτό κάνουμε συσκέψεις, όπως και 24ωρη παρακολούθηση της κατάστασης, ώστε να αποφύγουμε να ξεπεραστούν τα όρια», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ, τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη καλύτερου συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων με τη διαχείριση της πανδημίας φορέων.

«Αυτό που συζητήσαμε είναι γενικά ο καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών που δραστηριοποιούμαστε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και η βελτιστοποίηση κάποιων πρακτικών, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με καλύτερο τρόπο την πανδημία», τόνισε.

Πηγή: agon.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews