ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/2/21

Κορονοϊός: Ποια συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν μήνες – Νέα έρευνα

 

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews


Κορονοϊός: Ποια συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν μήνες – Νέα έρευνα

healthreport.gr

 

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ποια συμπτώματα ταλαιπωρούν για πολλούς μήνες τους ασθενείς

 

Η λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορονοϊός μπορεί να ταλαιπωρεί για πολλούς μήνες τους ασθενείς, ακόμα κι αν είναι ήπιας βαρύτητας, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση JAMA Network Open έδειξε ότι το 33% ομάδας ασθενών οι οποίοι δεν χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο, εξακολουθούσαν έξι μήνες αργότερα να έχουν επίμονα (εμμένοντα) συμπτώματα, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

«Μας εξέπληξε το γεγονός ότι υπέφερε για έξι μήνες το ένα τρίτο των ασθενών με ήπια λοίμωξη Covid-19», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Dr Jennifer Logue, από το Τμήμα Αλλεργίας & Λοιμωδών Νόσων του πανεπιστημίου. «Αυτό σημαίνει πως ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει επίμονα συμπτώματα σε οποιονδήποτε ασθενή».

Στη νέα μελέτη εντάχθηκαν 177 ασθενείς, μέσης ηλικίας 48 ετών (εύρος ηλικιών: 18-94 ετών). Οι 101 ήσαν γυναίκες. Συνολικά:

Το 6% είχαν ασυμπτωματική λοίμωξη

Το 85% είχαν ήπια λοίμωξη και δεν νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο

Το 9% είχαν μέτρια έως σοβαρή νόσο Covid-19 για την οποία νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο

Ποια είναι τα συχνότερα

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, τα συχνότερα επίμονα συμπτώματα που προκαλεί ο νέος κορονοϊός είναι:

Η κόπωση (την ανέφερε το 13,6% των συμμετεχόντων)

Η απώλεια όσφρησης και γεύσης (την ανέφερε άλλο ένα 13,6% των συμμετεχόντων)

Ωστόσο οι συμμετέχοντες ανέφεραν και πολλά άλλα επίμονα συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, πόνους στο σώμα, δυσκολία στην αναπνοή, πονόλαιμο κ.λπ. Το 2% εξ άλλου είπαν ότι αντιμετώπιζαν θολωμένο μυαλό και προβλήματα μνήμης, τα οποία τους θορυβούσαν ιδιαιτέρως.

Το θολωμένο μυαλό και τα προβλήματα μνήμης είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για όσους κάνουν πνευματική εργασία (π.χ. σε κομπιούτερ), λένε οι ερευνητές. Και αυτό διότι αδυνατούν να συγκεντρωθούν για πολλή ώρα στη δουλειά τους.

Επιπλέον, οι φωτεινές οθόνες τους ενοχλούν και τους προκαλούν πονοκέφαλο. Έτσι, δεν είναι τόσο παραγωγικοί όσο παλαιότερα, γεγονός που επιβαρύνει την ήδη άσχημη ψυχολογία τους.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews