ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/2/21

Κ.Υ Εχίνου-Χωρίς ασθενοφόρο έμεινε ασθενής με νεφρική ανεπάρκεια στην ορεινή Ξάνθη

 

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Χωρίς ασθενοφόρο έμεινε ασθενής με νεφρική ανεπάρκεια στην ορεινή Ξάνθη

koinignomi.gr

23/02/2021

 

Η Περιφερειακή Σύνθεση με ανακοίνωσή της, ενημερώνει για ένα δυσάρεστο περιστατικό που έλαβε χώρα την Πέμπτη 18-02-2021 στον ορεινό όγκο της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, ασθενής με νεφρική ανεπάρκεια, ο οποίος παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Εχίνου στο Γενικό Νοσοκομείο με ΕΙΧ αυτοκίνητο διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

«Αυτό δυστυχώς δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς η υγειονομική κάλυψη του ορεινού όγκου της Ξάνθης είναι διαχρονικά ελλιπής και δεν τυγχάνει προσοχής από τους αρμόδιους», σημειώνει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της ΠΑΜΘ, η οποία επισημαίνει σχετικά: «γνωρίζουμε φυσικά ότι αυτού του είδους τα προβλήματα άπτονται κυρίως των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, όμως όπως όλοι ξέρουμε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διαθέτει σεβαστά ποσά από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ για δράσεις που αφορούν τον τομέα της Υγείας και για την ενίσχυση υγειονομικών δομών εντός των γεωγραφικών ορίων της. Γι’ αυτό ζητούμε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ να κάνει ορθολογικότερη κατανομή των πόρων της, ώστε να καλύπτονται υπαρκτές ανάγκες που δυστυχώς είναι πάγιες και διαρκείς. Ναι, φυσικά συμφωνούμε και επικροτούμε την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας μας, αλλά πρέπει να μπορούν να φτάνουν σε αυτά όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας μας, οπουδήποτε και αν κατοικούν.

Η καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών όμως, είναι μία επίπονη διαδικασία και η διοίκηση της Περιφέρειας μας, δεν φημίζεται για την εργώδη προσπάθεια της να διοικήσει σωστά. Αντιθέτως, οι κινήσεις τους δείχνουν ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία, η εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων και η «εγγραφή» κωδικών στο ΕΣΠΑ, απλώς και μόνο για να γεμίζει η λίστα χωρίς να τους νοιάζει αν όντως τα λεφτά «πιάνουν τόπο».

Πηγή: koinignomi.gr
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews