ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/2/21

Κορονοϊός: Συνωστισμός και μεταλλάξεις τρομάζουν ειδικούς και αρχές – Τι μέτρα εξετάζονται

 

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Συνωστισμός και μεταλλάξεις τρομάζουν ειδικούς και αρχές – Τι μέτρα εξετάζονται

healthreport.gr

 

Νέα μέτρα στο τραπέζι εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών στο ΕΣΥ

 

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις αρχές η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μάλιστα οι νέες ανησυχίες έρχονται να συνδυαστούν με τον συνωστισμό που παρατηρείται σε διάφορους χώρους, εξαιτίας και της κόπωσης των πολιτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι από το τραπέζι δεν έχει φύγει ακόμη το θέμα των σκληρότερων μέτρων που πιθανώς να πρέπει να ληφθούν το επόμενο διάστημα ώστε να περιορισθεί η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού που φαίνεται ως μεταδίδονται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικές πληροφορίες για τα μεταλλαγμένα στελέχη: “Κορονοϊός: Πόσο επικίνδυνες είναι οι μεταλλάξεις διαφυγής του SARS-CoV-2 – Tι ισχύει για τη μεταδοτικότητα”

 

Νέα μέτρα υπό συζήτηση

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού πάντως έχουν κάνει πολλούς ειδικούς να εισηγούνται νέα αυστηρότερα μέτρα, καθώς εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα αυξητική τάση των κρουσμάτων. Στην περίπτωση αυτή θα πιεστεί και το ΕΣΥ για άλλη μία φορά, δεδομένου ότι ήδη καταγράφεται αύξηση των νέων περιστατικών που νοσηλεύονται με covid στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις να κλείσουν και πάλι τα σχολεία, ώστε να περιορισθεί η κινητικότητα. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν φαίνεται προς ώρας τουλάχιστον να γίνεται αποδεκτό από την κυβέρνηση, αλλά τις επόμενες ημέρες θα εξετασθούν και πάλι τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να διαπιστωθεί εάν τα σχολεία συμβάλουν στη διασπορά του κορονοϊού.

 

Άλλωστε και το υπουργείο Παιδείας δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να κλείσουν και πάλι τα σχολεία καθώς θεωρεί ότι οι μαθητές έχουν απωλέσει ήδη ένα μεγάλο μέρος της ουσιαστικής τους εκπαίδευσης.

Από την άλλη εξετάζεται η αύξηση της τηλε-εργασίας καθώς σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στους δρόμους, κάτι που αποδεικνύει ότι η τηλε-εργασία δεν εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό.

Το ΕΣΥ

Στο μεταξύ η πίεση στο ΕΣΥ που είναι πιθανό να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς και ειδικά την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και καιρό τα νοσοκομεία προετοιμάζονται για το πιθανό 3ο κύμα του κορονοϊού. ΔιαβάστεΕΔΩ αναλυτικά τι δημιουργείται στο ΕΣΥ: «Κορονοϊός: Τρεις αλλαγές στανοσοκομεία για το 3ο κύμα – Οι φόβοι ειδικών και κυβέρνησης»

 

Ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργεία νέες κλίνες ΜΕΘ ενώ έχει ξεκινήσει η διασύνδεση των επαρχιακών μικρών νοσοκομείων με μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς ώστε αν χρειασθεί οι ασθενείς με covid να μη μεταφερθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά να νοσηλευθούν σε μικρότερα στην περιφέρεια.

Για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει και πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews