ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/2/21

Πρέβεζα: Όταν ο Γιατρός είναι Άνθρωπος και τιμά τον όρκο του

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Πρέβεζα: Όταν ο Γιατρός είναι Άνθρωπος και τιμά τον όρκο του

prevezanews.gr

2/2/2021

 

Ο Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Πρέβεζας, Αγγελάκης Μάνος, βρέθηκε στον τόπο του σοβαρού τροχαίου

Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από κάποιο περιστατικό κοιτώντας τις  φωτογραφίες ανακαλύπτεις πως κρύβουν και μια άλλη πλευρά από αυτή του συμβάντος.

Μια από αυτές τις «κρυφές» πλευρές αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στο χθεσινό τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην πόλη και που είχε, δυστυχώς, ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 28χρονος αλλοδαπός (ΔΕΊΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στον τόπο του τροχαίου, ανάμεσα στους διασώστες και τους πυροσβέστες υπήρχε ένας πολίτης ο οποίος συνεχώς βρισκόταν επάνω από τον βαριά τραυματισμένο άντρα.

Συνεχώς εκτελούσε τεχνική ανάνηψης, ενώ φαίνονταν να γνωρίζει πολύ καλά αυτό που κάνει.

 

Τουλάχιστον για δέκα λεπτά, ίσως και παραπάνω, δεν άφησε καθόλου από τα μάτια του τον πολύ βαριά τραυματισμένο άντρα, ενώ δεν παραιτήθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο από την προσπάθεια, ακόμα και όταν οι διασώστες, τον μετέφεραν με το φορείο στο ασθενοφόρο.

Ο ίδιος έμεινε μέσα στο ασθενοφόρο και συνέχισε τις προσπάθειες στη διαδρομή έως το Νοσοκομείο.

Πρόκειται για τον Αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου Πρέβεζας, Αγγελάκη Μάνο, έναν εξαίρετο επιστήμονα και Άνθρωπο.

Κάτι άλλωστε που το απέδειξε και με τη χθεσινή του στάση και αναλαμβάνοντας «δράση» μιας και περνούσε τυχαία από τον τόπο του τροχαίου, τιμώντας τον όρκο του και υπηρετώντας τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

 

Πηγή: prevezanews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews