ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/2/21

Ισπανία: «Επαγγελματική ασθένεια» ο COVID-19 για γιατρούς και νοσοκόμες

 

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Ισπανία: «Επαγγελματική ασθένεια» ο COVID-19 για γιατρούς και νοσοκόμες

ert.gr

2/2/2021

 

Μαδρίτη, Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Ως « επαγγελματική νόσος» αναμένεται να καθιερωθεί ο Covid-19 για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ισπανίας, αίτημα του κλάδου από τις αρχές της πανδημίας.

Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση αυτή σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας που έχουν προσβληθεί από COVID-19, θα προστατεύονται εφ’ όρου ζωής και όχι μόνο για μια πενταετία όπως ίσχυε ως τώρα.

Τουλάχιστον 110.000 γιατροί και νοσοκόμες έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 στην Ισπανία, από τον Μάρτιο του 2020.

Η «επαγγελματική πάθηση» αποτελεί μορφή βλάβης του ανθρωπίνου οργανισμού που προέρχεται από την έκθεση του εργαζόμενου σε κίνδυνο -ανάλογα με το επάγγελμα- και διαφέρει από το εργατικό ατύχημα που είναι αιφνίδιο.

Πηγή: ert.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews