ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/2/21

Σε διαπραγμάτευση το υπουργείο Υγείας με ιδιωτικές κλινικές για ΜΕΘ και απλές κλίνες covid στην Αττική

 

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Κορονοϊός: Σε διαπραγμάτευση το υπουργείο Υγείας με ιδιωτικές κλινικές για ΜΕΘ και απλές κλίνες covid στην Αττική

healthreport.gr

 

Σε διαπραγμάτευση ώστε να εξασφαλιστούν κλίνες ΜΕΘ αλλά και απλές κλίνες covid στον ιδιωτικό τομέα, βρίσκεται το υπουργείο Υγείας

Κρεβάτια σε ΜΕΘ αλλά και απλές κλίνες covid από ιδιωτικές κλινικές επιχειρεί να εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας στην Αττική, στην περίπτωση που συνεχισθεί η αύξηση των σοβαρών περιστατικών covid στο ΕΣΥ αλλά και οι διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα συνεχίζεται, με το υπουργείο Υγείας να επιχειρεί να επιτύχει μία συμφωνία ειδικά με τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές του Λεκανοπεδίου, ώστε να μη χρειασθεί να προχωρήσει σε επίταξη όπως είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη.

 

Ωστόσο στην περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να υλοποιήσει το σχέδιο της επίταξης, αναφέρουν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές. Εξάλλου η ανησυχία μέρα με την ημέρα αυξάνεται όσο αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι στο ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα τελευταία δεδομένα: «Κορονοϊός: 29 θάνατοι, 309 διασωληνωμένοι και 1121 κρούσματα σε 24 ώρες»

Το σχέδιο

Πάντως σε πρώτη φάση εάν επιτευχθεί συμφωνία, στις ιδιωτικές κλινικές θα μεταφερθούν οι ασθενείς του ΕΣΥ που δεν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, δεδομένου ότι ο ιδιωτικός τομέας παραμένει covid-free και δεν νοσηλεύει μέχρι στιγμής περιστατικά από την επιδημία στη χώρα μας.

Αυτό άλλωστε αποτελεί και τον βασικό προβληματισμό στους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, το να νοσηλεύσουν δηλαδή περιστατικά κορονοϊού.

 

Όμως σε δεύτερη φάση εάν αυξηθούν δραματικά οι διασωληνωμένοι στο ΕΣΥ, οι κλίνες ΜΕΘ αλλά και οι απλές κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές θα αξιοποιηθούν και για ασθενείς με covid. Γι αυτό άλλωστε και επιχειρείται να εξασφαλισθούν εκτός από κρεβάτια εντατικής και απλές κλίνες covid.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη φετινή χρονιά, ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας έχει παραχωρήσει έναντι αμοιβής βέβαια, 102 κλίνες ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα ώστε να νοσηλεύονται πάσχοντες από άλλα νοσήματα και όχι από covid, δεδομένου ότι οι εντατικές στα δημόσια νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτες λόγω του κορονοϊού.

Τα προηγούμενα χρόνια οι ιδιωτικές κλινικές παραχωρούσαν στην Αττική από 50 έως 60 κλίνες ΜΕΘ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία της πρωτεύουσας παραμένουν κενές περίπου 35 με 40 κλίνες ΜΕΘ.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews