ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/2/21

Πηγές EKAB στο iEidiseis: Το λεκανοπέδιο ακόμα δεν πιέζεται σε νοσηλείες

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Πηγές EKAB στο iEidiseis: Το λεκανοπέδιο ακόμα δεν πιέζεται σε νοσηλείες

ieidiseis.gr

 

Εγρήγορση και όχι ανησυχία το μήνυμα του ΕΚΑΒ για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία

Σαφής και ανησυχητική είναι τα τελευταία 24ωρα η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού ειδικά στην Αττική αλλά, όπως μάς εξηγούν πηγές από το ΕΚΑΒ, ακόμα αυτή η κατάσταση δεν έχει αποτυπωθεί σε ανησυχητική αύξηση στις νοσηλείες, ούτε σε συμβατικές κλίνες, ούτε και στις κλίνες ΜΕΘ για COVID-19. Δηλαδή το σύστημα Υγείας δεν πιέζεται ακόμα!

Χθες, όπως και προχθές, υπήρχαν διαθέσιμες στο λεκανοπέδιο 97 κλίνες ΜΕΘ για COVID-19. Και σημαντικό είναι να μην μπερδεύουμε αυτές τις κλίνες (απλής νοσηλείας ή ΜΕΘ) με τις υπόλοιπες διαθέσιμες στο λεκανοπέδιο για όλα τα υπόλοιπα νοσήματα…(Παρακάτω θα αναφερόμαστε μόνο σε κλίνες -συμβατικές και ΜΕΘ- αποκλειστικά για περιστατικά COVID-19).

«Την τελευταία εβδομάδα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Η αυξομείωση ήταν ελάχιστη, της τάξεως 10-15 περιστατικά παραπάνω για εισαγωγή σε κάθε εφημερία σε σύγκριση με την προ-περασμένη εβδομάδα. Αυτήν την στιγμή μάλιστα, στο λεκανοπέδιο έχουμε πάνω από 600 κενές κλίνες (συμβατικές) για νοσηλεία COVID-19», μάς αποκαλύπτει η πηγή μας.

Ρωτήσαμε εξάλλου, αν έχει τεθεί σε εφαρμογή κάποιο νέο πρωτόκολλο ή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και η απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική με την εξήγηση ότι είμαστε συνεχώς σε ετοιμότητα και δεν υπάρχει ακόμα πρόβλημα. Επίσης, στο επίπεδο προετοιμασίας για μια πιθανή έξαρση, τα ιδιωτικά νοσοκομεία -μόνο στην Αττική- έχουν διαθέσει εδώ και καιρό 85 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά μη COVID, ώστε να έχουν την δυνατότητα τα δημόσια νοσοκομεία να νοσηλεύουν περισσότερους ασθενείς με κορονοϊό.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και να είμαστε σε εγρήγορση», σχολιάζει ο έμπειρος στα θέματα αυτά συνομιλητής μας. Και σημειώνει ότι είναι καλό που δεν αυξάνεται αναλογικά ο αριθμός των νοσηλευόμενων με τα νέα κρούσματα.

Βέβαια, συμπληρώνει, ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και τις δύο επόμενες εβδομάδες για να μπορέσουμε να πούμε ότι τα περιστατικά είναι πιο ελαφρά. Αλλά μέχρι στιγμής, αυτό διαφαίνεται και δίνει ελπίδες για καλύτερες συνθήκες στα νοσοκομεία.

Πηγή: ieidiseis.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews