ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/2/21

Ford Transit: Το πιο προηγμένο ασθενοφόρο, Βίντεο

 

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Ford Transit: Το πιο προηγμένο ασθενοφόρο (video)

motori.gr

16/02/2021

 

Σε μια εποχή που τα συστήματα υγείας πολλών χωρών, λόγω πανδημίας, δοκιμάζουν την αντοχή τους, η Ford μπαίνει στον αγώνα με αυτό με το Transit.

Η εταιρεία με το μπλε οβάλ έμβλημα λοιπόν δημιούργησε για τη βρετανική αγορά ασθενοφόρων ένα όχημα με την κωδική ονομασία “Project Siren”. Ο λόγος για το πρωτότυπο Transit που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες.

 

Σύμφωνα με την Ford αναμένεται να εισέλθει στην παραγωγή στα μέσα του τρέχοντος έτους. Πρώτα όμως θα περάσει από τις προηγμένες εγκαταστάσεις δοκιμών της Ford. Αναπτύχτηκε σε συνεργασία με ιατρικές ομάδες πρώτης γραμμής και με τον Όμιλο Venari, στον οποίο ανήκει η μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία κατασκευής ασθενοφόρων, η O&H Vehicle Technology. Η ανάπτυξη του κράτησε έξι μήνες, ενώ δεν έγινε καμία έκπτωση στον τομέα της ποιότητας.

Ford: Αυτό το Transit έχει τη μακρύτερη καρότσα

Βασίζεται στο Transit με πλαίσιο σασί και μεικτό βάρος 3,5 τόνων. Η μετατροπή του θα γίνεται εξ ολοκλήρου στη Βρετανία. Το χαμηλό του βάρος συμβάλλει στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων και στο χαμηλότερο κόστος λειτουργίας του, σε σύγκριση με άλλα βαρύτερα ασθενοφόρα.

Εναρμονίζεται με τις σχετικές εθνικές προδιαγραφές για τα ασθενοφόρα. Έχει δημιουργηθεί με στόχο να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας και μεγαλύτερη ασφάλεια στους ασθενείς που μεταφέρει. Παράλληλα διακρίνεται για την ευκολία χρήσης του από το παραϊατρικό προσωπικό.

 

Σημειώνεται ακόμα ότι έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι συμβατό με ηλεκτροκινητήρες για μια μελλοντική μετάβαση σε στόλους ασθενοφόρων μηδενικών ρύπων. Στο παρακάτω video βλέπουμε ότι εξοπλίζεται με μπλε Led φώτα στη μάσκα και στην οροφή, ενώ φοράει την κίτρινη «στολή» εργασίας του.

Project Siren: Ford and Venari Group Develop Lightweight Ambulance

Ford Europe

15 Φεβ 2021

 

Πηγή: motori.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews