ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/2/21

Lockdown: Τι θα κρίνει αν θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα στην Αττική – Τα διλήμματα κυβέρνησης και ειδικών

 

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews


Lockdown: Τι θα κρίνει αν θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα στην Αττική – Τα διλήμματα κυβέρνησης και ειδικών

healthreport.gr

 

Οριστικές αποφάσεις την Παρασκευή θα λάβουν οι ειδικοί ειδικά για το θέμα του περιορισμού των μετακινήσεων από τις 18:00 το απόγευμα

Στο τραπέζι παραμένει ακόμη ένα αυστηρό lockdown για την Αττική, καθώς κυβερνητικοί παράγοντες εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο πριν προβούν στη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων.

Ειδικότερα σήμερα Τετάρτη καθώς και αύριο Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα εξετάσουν λεπτομερώς τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες μετά το σταδιακό άνοιγμα της χώρας.

Οι ειδικοί θα ξεκαθαρίσουν εκτός των άλλων κι αν το λιανεμπόριο συνέβαλε και σε τι βαθμό στην αύξηση των κρουσμάτων ειδικά στην Αττική καθώς μπορεί να επιστρέψαμε στο click away και click in shop, όμως την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν ακόμη σαφές πόσο επηρέασε το άνοιγμα της αγοράς.

Τα στοιχεία που θα κρίνουν νέα αυστηρότερα μέτρα

Αυτό που θα εξετάσουν οι λοιμωξιολόγοι και θα κληθούν να επισφραγίσουν με τη ψήφο τους την Παρασκευή όλα τα μέλη της επιτροπής των ειδικών είναι εάν οι αυξητικές τάσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα κρούσματα μπορούν να προκαλέσουν σε ελάχιστο χρόνο μία έκρηξη διασποράς και να οδηγηθούμε σε ημέρες Νοεμβρίου. ΔείτεΕΔΩ πως κατανέμονται τα τελευταία κρούσματα: «Κορονοϊός: 652 στην Αττική, 126στη Θεσσαλονίκη – Που εντοπίζονται τα 1261 νέα κρούσματα»

 

Άλλωστε πλέον έχει ξεπεραστεί το όριο των 1000 κρουσμάτων την ημέρα τα οποία μέσα σε λίγα 24ωρα θα μπορούσαν να εκτοξευθούν.

Από την άλλη αυτό που θα εξετασθεί λεπτομερώς είναι η κάλυψη των κλινών covid στα νοσοκομεία αλλά και αυτή των ΜΕΘ.

Τις τελευταίες ημέρες οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία κυμαίνονταν από 60 έως 80 άτομα ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες δεν ξεπερνούσαν τα 50 ημερησίως.

Η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει άρδην και να πιεστεί το ΕΣΥ όπως έγινε με τη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr χωρίς να κρύβουν την ανησυχία τους για το τι μπορεί να επακολουθήσει στην Αττική.

 

Ταυτόχρονα ο περιορισμένος αριθμός των εμβολιασμών σε συνάρτηση με τα μεταλλαγμένα στελέχη κάνουν το μίγμα της ανησυχίας ακόμη πιο έντονο.

Γιατί είναι δύσκολη η απαγόρευση στις 18:00

Πάντως η απαγόρευση μετακινήσεων στις 18:00 στην Αττική δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Μπορεί να θεωρείται ότι με τον τρόπο αυτό θα περιορισθεί η κινητικότητα συνεπώς και τα κρούσματα, το Λεκανοπέδιο όμως αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση.

Σε μία περιφέρεια όπου διαμένει η μισή Ελλάδα και μεγάλο ποσοστό εργαζομένων σταματά την εργασία του το απόγευμα, ο μεγάλος κίνδυνος είναι να υπάρξει έντονη κινητικότητα κοντά στις 18:00 το απόγευμα γεγονός που θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο.

Ταυτόχρονα η απαγόρευση μετακινήσεων στις 18:00 το απόγευμα θα προκαλούσε περαιτέρω προβλήματα στις οικονομικές δραστηριότητες του μητροπολιτικού κέντρου όπου χτυπά η καρδιά της χώρας

 

Την Πέμπτη πάντως θα γίνει σαφές εάν θα ανατραπούν τα δεδομένα και στην Αττική και θα εφαρμοσθεί νέο σκληρότερο lockdown.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews