ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/2/21

Lockdown: Νέα μέτρα στο τραπέζι – Κρίσιμες αποφάσεις για σχολεία, εμπόριο, μετακινήσεις

 

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Lockdown: Νέα μέτρα στο τραπέζι – Κρίσιμες αποφάσεις για σχολεία, εμπόριο, μετακινήσεις

healthreport.gr

 

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο Παρασκευή μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Μπροστά σε νέα διλήμματα βρίσκεται η κυβέρνηση, αφού πλέον πρέπει να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε λήψη αυστηρότερων μέτρων ειδικά στην Αττική, ή αν θα περιορισθεί σε αυστηρότερους ελέγχους ώστε να τηρούνται τα μέτρα.

Οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας μελέτησαν διεξοδικά χθες την επιδημιολογική εικόνα της χώρας κάτι που αναμένεται να συνεχισθεί και σήμερα ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για την αύξηση της καμπύλης της επιδημίας στη χώρα μας. ΔείτεΕΔΩ αναλυτικά τις προειδοποιήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για το τι έρχεται τιςεπόμενες ημέρες: «Τσιόδρας: Ανησυχία για τις μεταλλάξεις και την αύξηση τωνκρουσμάτων- Εμφάνιση με διπλή μάσκα»

 

Η εικόνα αυτή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού οδηγεί αυτομάτως στη λήψη νέων μέτρων αλλά το ζήτημα είναι για την κυβέρνηση εάν θα πρέπει να κλείσει και πάλι τομείς της χώρας που άνοιξαν πριν από λίγες ημέρες

Τα τρία μέτρα

Για το λόγο αυτό τρεις είναι οι βασικές παρεμβάσεις που εξετάζονται και αναμένεται να μελετήσουν οι ειδικοί της επιτροπής (32 εμπειρογνώμονες) στην αυριανή μεγάλη τηλεδιάσκεψη ώστε να κάνουν και τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση:

–Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 – 05.00 και στην Αττική αντί από τις 21:00 το βράδυ που ισχύει

 

-Παρεμβάσεις στα σχολεία: Υπάρχουν πολλοί ειδικοί στην επιτροπή που θεωρούν ότι η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες οφείλονται και στα σχολεία. Ωστόσο άλλοι ειδικοί θεωρούν ότι δεν πρέπει να ξανακλείσουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη μαθητική κοινότητα.

-Σε ότι αφορά στο εμπόριο στο τραπέζι έχει πέσει και το θέμα να επανέλθει το click away σε όλη τη χώρα ώστε να περιορισθεί η κινητικότητα. Κάτι που όμως ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφού οι προειδοποιήσεις ότι θα μπουν χιλιάδες λουκέτα το επόμενο διάστημα είναι καθημερινές.

Μέτρα τοπικά και αυστηρότερα πρόστιμα

Από την άλλη η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί η επιδημία να περιορισθεί και με την επιβολή αυστηρότερων προστίμων. Στις συζητήσεις που γίνονται – σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr– περιλαμβάνεται και η αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ, πρόταση που είχε διατυπώσει ο πρωθυπουργός αλλά απέσυρε μετά από αντιδράσεις.

 

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αυξηθούν και οι έλεγχοι από την αστυνομία ώστε να εντοπίζονται οι παραβάτες και να περιορίζεται ο συνωστισμός όπου αυτός παρατηρείται.

Πάντως στην κυβέρνηση υπάρχουν και πολλά στελέχη όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, που επιμένουν πως θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα τοπικού χαρακτήρα σε όποια περιοχή κριθεί απαραίτητο και όχι συνολικά που θα μπορούσαν να πλήξουν όλη τη χώρα.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews