ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/2/21

Κύπρος: Σύσταση ειδικών νοσηλευτικών ομάδων Medevac στις βάσεις πτητικών

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

Σύσταση ειδικών νοσηλευτικών ομάδων Medevac στις βάσεις πτητικών

Philenews

1/2/2021

 

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των δυνατοτήτων του Συστήματος Έρευνας – Διάσωσης της Δημοκρατίας και κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, συστάθηκαν 2 Ειδικές Νοσηλευτικές Ομάδες Αεροδιακομιδών (MEDEVAC-MEDical EVACuation), οι οποίες θα έχουν ως έδρα τους τις βάσεις των πτητικών μέσων Ε-Δ.

Οι 2 Ομάδες MEDEVAC, οι οποίες θα στελεχώνονται από έμπειρους και εξειδικευμένους Νοσηλευτές, τίθενται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία από σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2021, υπαγόμενες στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ.

Η σύσταση των Ομάδων MEDEVAC και η τήρηση καθημερινής ετοιμότητας νοσηλευτικού λειτουργού εντός των βάσεων των ελικοπτέρων, με δυνατότητα άμεσης ανταποκρίσης, αναβαθμίζει σε μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες του Συστήματος Ε-Δ να παρέχει υπηρεσίες σε περιστατικά που απαιτούν αεροδιακομιδή.

Με την ευκαιρία αυτή, το ΚΣΕΔ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας, η οποία με ανταπόκριση των εθελοντών νοσηλευτών της, κάλυψε με επιτυχία τις ανάγκες του Συστήματος Ε-Δ στον τομέα των αεροδιακομιδών, για όσο χρονικό διάστημα απαιτήθηκε.

Πηγή: philenews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews