ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/2/21

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΑΤΤΙΚΗ SOS. ΜΕΘ......ΚΛΙΝΙΚΕΣ....ΠΟΛΕΜΟΣ

 


Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΑΤΤΙΚΗ SOS. ΜΕΘ......ΚΛΙΝΙΚΕΣ....ΠΟΛΕΜΟΣ

25/02/2021

 

Στα Νοσοκομεία της Αττικής γίνεται πόλεμος για  διαθεσιμότητα σε κλίνες κλινικών και  ΜΕΘ  για να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά  κορωνοϊού. Ασφαλώς όταν υπάρχει πόλεμος επικρατούν έκτακτες συνθήκες. Όταν όμως γνωρίζεις ότι έρχεται ο πόλεμος  προετοιμάζεσαι. Δεν περιμένεις τελευταία στιγμή.

Που είναι οι ΜΕΘ που δηλώνουν πως λειτουργούν; Γιατί  δεν προσέλαβαν το απαραίτητο  εκπαιδευμένο  προσωπικό και προσπαθούν με μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή εκ των έσω από το λειψό  ανειδίκευτο προσωπικό να λειτουργήσουν επί πλέον κλίνες ΜΕΘ (ΚΑΤ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΑΤΤΙΚΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ  κ.λ.π.)

Οι μονάδες ΜΕΘ  που λειτουργούν είναι γεμάτες. Υπάρχει απίστευτη πίεση. Οι εισαγωγές  κάθε ημέρα πολλές. Γεμίζουν τα εφημερεύοντα νοσοκομεία Προσπαθούν με μεταφορές  ασθενών σε άλλα νοσοκομεία και νέες κλίνες να ανταπεξέλθουν.

Το ΝΙΜΙΤΣ ετοιμάζεται να υποδεχθεί  έως 120 ασθενείς με κορωνοϊό. Το οξυγόνο  όμως δεν επαρκεί για πάνω από 50 ασθενείς.

Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ  υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στη καρδιολογική  κλινική και την καρδιολογική μονάδα. 7 ασθενείς και 4 εργαζόμενοι νοσούν.

Περί τους 200 εργαζόμενους νοσούν στην Αττική. Αναλογικά με Θεσσαλονίκη  όταν βρίσκονταν σε παρόμοια θέση  είναι πολύ  μικρότερος αριθμός λόγω εμβολιασμών. Αν και πολλοί  εκ των νοσούντων συναδέλφων εμβολιάστηκαν αλλά δεν πρόλαβαν να αναπτύξουν αντισώματα. Οι περισσότεροι που λείπουν με αναρρωτική άδεια λόγω κορωνοϊού   είναι στα νοσοκομεία ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (50 συνάδελφοι) και ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ (30 συνάδελφοι).

Στα άλλα νοσοκομεία της  1ης Υ.Πε τα κρούσματα ελάχιστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΩΤΗΡΙΑ που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος έχει 2 μόνο κρούσματα σε εργαζόμενους. Η  ΠΑΜΑΚΚΑΡΙΣΤΟΣ  που είναι νοσοκομείο μόνο για περιστατικά κορωνοϊού έχει 0 κρούσματα.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ   ΜΕΘ.

ΚΑΤ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες. Ετοιμάζονται να ανοίξουν άλλες 14 κλίνες με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία  και από το λειψό προσωπικό του νοσοκομείου.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 12 ασθενείς στις 16 κλίνες. Άνοιξαν σήμερα ακόμη μια ΜΑΦ ως ΜΕΘ 5 κλινών.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 44 ασθενείς στις 44 κλίνες.

ΣΩΤΗΡΙΑ: 79 ασθενείς στις 64 κλίνες.

ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΝΙΜΙΤΣ: 2 ασθενείς  το μεσημέρι στις 6 κλίνες. Κατάργησαν τις δύο κλίνες γενικής ΜΕΘ και τις έκαναν ΜΕΘ κορωνοϊού. Όμως περιμένουν  μέχρι το  βράδυ 4 ασθενείς και θα γεμίσουν.0

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17  κλίνες. Γέμισαν και οι νέες 5 και σχεδιάζουν να μετατρέψουν και τις άλλες  κλίνες  γενικής ΜΕΘ  σε ΜΕΘ κορωνοϊού.

ΑΤΤΙΚΟ: 31 ασθενείς στις 33 κλίνες. Σχεδόν γέμισαν και οι 10 επί πλέον.

Όταν είναι γεμάτες οι κλίνες  ΜΕΘ σε ΣΩΤΗΡΙΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΑΤΤΙΚΟ που διαθέτουν 161 κλίνες ΜΕΘ από  τις 241 που λειτουργούν αυτή τη στιγμή  πρέπει να κτυπήσει  κόκκινος  συναγερμός.

Μιχάλης  Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews