ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/2/21

Διαδικτυακό Σεμινάριο «Πρωτοβάθμια Εκτίμηση Τραυματία (XABCDE) - Αλγόριθμoς Της Εξειδικευμένης Υποστήριξης Της Ζωής»

 

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

EKABNews


Διαδικτυακό Σεμινάριο ''Πρωτοβάθμια Εκτίμηση Τραυματία (XABCDE) - Αλγόριθμoς Της Εξειδικευμένης Υποστήριξης Της Ζωής''

diasostesrodou.blogspot.com

1/2/2021

 

Οι Διασώστες Ρόδου διοργανώνουν στις 7 Φεβρουαρίου 2021, ΔΩΡΕΑΝ Διαδικτυακό Σεμινάριο για Ιατρούς, Νοσηλευτικό Προσωπικό, Διασώστες ΕΚΑΒ, Σπουδαστές των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ, Εθελοντές.

Υπό την Αιγίδα του  Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών (Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ), από το οποίο θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, από το οποίο θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Σύνδεσμος Εγγραφής: https://forms.gle/qJuxtWJTu5ZTkDiw8


ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

1. Ο Αλγόριθμος της Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής

Εισηγήτρια: Καλογριδάκη Μαρίνα

MD, MSc, Phd(c), Course Director/Instructor ERC: ALS/ILS/BLS/BLS-I, Instructor of NATO: NMIOTC, NAEMT: TCCC/AHDR/PHTLS/TFR/Bcon/IC, ALSG: APLS/PLS/GIC

Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ στην Αθήνα, Διευθύντρια Τμήματος

Η ιατρός Μαρίνα Καλογριδάκη γεννήθηκε στην Κρήτη.

Είναι Αναισθησιολόγος και έλαβε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εργάστηκε ως Επιμελήτρια Αναισθησιολόγος για 7 χρόνια και είναι σήμερα Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ της Αθήνας.

 Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στη «Διεθνή Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» και στην «Επειγουσα και Εντατική θεραπεία παίδων και εφήβων».

Έχει μεγάλη εμπειρία ως εκπαιδεύτρια επειγόντων σε διάφορα πιστοποιημένα σεμινάρια (ERC:ALS/ILS/BLS, NAEMT:TCCC/AHDR/PHTLS/TFR/Bcon/IC, ALSG:APLS/PLS/GIC, NATO:NMIOTC) και μαθήματα στα Πανεπιστήμια και ως διοργανωτής συνεδρίων, καθώς, και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλαπλών επιστημονικών συγγραμμάτων και βιβλίων.

Έχει επίσης εξειδικευτεί στην Υπερβαρική Ιατρική στο Πολεμικό Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως αρχηγός της ελληνικής ιατρικής ομάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Επείγουσας Ιατρικής στην Τσεχία και στην Κύπρο και τα τελευταία χρόνια είναι κριτής σε αυτούς τους διαγωνισμούς.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνής Ιατρικής –Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας –Καρδιολογία, Ιατρική και Νοσηλευτική φροντίδα» και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα«Επεμβατική Καρδιολογία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (E.A.E.S.) και έχει συμμετάσχει ως συντονιστική ομάδα στην έκδοση των κατευθυντήριων οδηγιών της Βαριατρικής Ιατρικής 2020(EAES:BariatricGuidelines 2020) καθώς και είναι επιστημονικός κριτής στο περιοδικό "SurgicalEndoscopy" (Springer).

Επίσης, είναι μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής του Υπουργείου Αθλητισμού όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του COVID 19.


2. Πρωτοβάθμια Εκτίμηση Τραυματία σύμφωνα με τον Μνημονικό Κώδικα XABCDE

Παρουσίαση των Βασικών Αξόνων της Εκτίμησης του Τραυματία.

Εισηγητής: Καπνόπουλος Χαράλαμπος

Πιστοποίηση Εκπαιδευτή Βασικής Υποστήριξης Ζωής – Με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή [Basic Life Support (BLS) Full Instructor], Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας – Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERCqualification)

Course Oraganizer - Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας – Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERCqualification)

Stop the Bleed Course (πιστοποίηση) – Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας/ American College of Surgeons Committee on Trauma (ACS COT)

Πιστοποίηση Basic Life Support Instructor Trainer (BLS-I), Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας – Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERCqualification)

 PHTLS – INSTRUCTOR – NAEMT Προνοσοκομειακή Φροντίδα.

 EUROPEAN CIVIL PROTECTION - COORDINATOR

 Σχολείο Αεροπορικής Νοσηλευτικής .

 Σχολείο Ελικοπτέρων Ναυτικού HELLO DUNKER

 Σχολείο Θαλάσσιας Επιβίωσης - Πολεμική Αεροπορία

 

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

 

Πηγή: diasostesrodou.blogspot.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews