ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/3/21

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι σήμερα με 1η και 2η δόση

 

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

EKABNews


Κορονοϊός – εμβόλιο: Πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι σήμερα με 1η και 2η δόση

healthreport.gr

 

Όλα τα δεδομένα για τους εμβολιασμούς μέχρι σήμερα

 

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των εμβολιασμένων συμπολιτών μας, αφού καθημερινά χορηγούνται χιλιάδες εμβόλια σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη χθεσινή μέρα πραγματοποιήθηκαν 24.478 εμβολιασμοί.

Το ποσοστό κάλυψης

Ωστόσο οι 1.182.082 εμβολιασμοί δεν αντιστοιχούν και σε τόσους πολίτες καθώς στον συγκεκριμένο αριθμό περιλαμβάνονται και εκείνοι που έχουν κάνει μόνο μία δόση και συνεπώς δεν έχουν αποκτήσει πλήρη ανοσία και δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα.

 

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα «το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι 7,62%, με πρώτη και δεύτερη δόση 3,64% και 1,26% βάσει εμβολιασμών το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού», σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πάντως η διαδικασία με βάση τις εκτιμήσεις, αναμένεται να φθάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο ανοσίας κοντά στο καλοκαίρι. Κάτι το οποίο εξαρτάται και από τις παραδόσεις των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Τις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να μπουν σε προτεραιότητα για εμβολιασμό και οι ευπαθείς ομάδες που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και έχουν κατηγοριοποιηθεί ως ομάδα Α’ Νοσημάτων Υψηλού Κινδύνου. ΔείτεΕΔΩ ποια είναι τα νοσήματα υψηλού κινδύνου: «Εμβόλιο – Κορονοϊός: Μέσα στονΜάρτιο ο εμβολιασμός ευπαθών ομάδων – Ποια νοσήματα θεωρούνται υψηλού κινδύνου»

 

Αμέσως μετά ακολουθούν εντός του Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews