ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/3/21

Όπως και ο Μητσοτάκης ο Τζόνσον, εμπαίζει τους υγειονομικούς με «αυξήσεις» ψίχουλα 1%

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Όπως και ο Μητσοτάκης ο Τζόνσον, εμπαίζει τους υγειονομικούς με «αυξήσεις» ψίχουλα 1%

ygeionomikoi.gr

10/03/2021

 

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στην βρετανική κοινωνία ακόμα και μέσα στους κόλπους του συντηρητικού κόμματος η απόφαση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Τζόνσον και του υπ. Υγείας να απορρίψουν το αίτημα των συνδικάτων των υγειονομικών για ουσιαστικές αυξήσεις και να αντιπροτείνουν την εξευτελιστική πρόταση για αύξηση 1% στους μισθούς τους.

Ακόμα και εκπρόσωποι των νοσοκομείων δηλώνουν την ανησυχία τους θεωρώντας ότι αυτή η πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε αθέτηση των υποσχέσεων για ενίσχυση του NHS και σε μαζική φυγή των εργαζομένων από αυτό.

Τα συνδικάτα των υγειονομικών θεωρούν απαράδεκτη την πρόταση της κυβέρνησης και διεκδικούν αυξήσεις 15% στους μισθούς των υγειονομικών.

Επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι στο NHS έχουν σηκώσει τεράστιο βάρος για την διαχείριση της πανδημίας παρά το γεγονός ότι οι ονομαστικοί μισθοί τους είναι ουσιαστικά καθηλωμένοι από το 2010 ενώ τα εισοδήματα τους έχουν υποστεί μείωση τουλάχιστον κατά 17%.  Τα συνδικάτα επισημαίνουν ότι τα κενά στο NHS εξαιτίας των χαμηλών μισθών φτάνουν στις 100.000 ενώ 40.000 είναι τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Η αρνητική στάση της κυβέρνησης στα αιτήματα των υγειονομικών φαίνεται ότι πυροδοτεί εξελίξεις και υποχρεώνει τα συνδικάτα να προσανατολίζονται στην οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κινητοποιήσεις με τοπικές συγκεντρώσεις όπως στο Μάντζεστερ παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τις καταστείλει με την επιβολή προστίμων ενώ την Πέμπτη το απόγευμα προγραμματίζεται μεγάλη συγκέντρωση.

Φαίνεται ότι ο κ. Τζόνσον πήρε παράδειγμα από τον κ. Μητσοτάκη που μετά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα χειροκροτήματα για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ όχι μόνο δεν συζητά να δώσει δεκάρα αύξηση στους μισθούς τους αλλά αρνείται να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού και να εντάξει τους υγειονομικούς στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Πηγή: Guardian, UNITE

Πηγή: ygeionomikoi.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews