ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/3/21

Εντάχθηκε στο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020″ η πρόταση του ΕΚΑΒ Κοζάνης με τίτλο «Δράσεις ενίσχυσης των Υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid19», προϋπολογισμού 867.727,20€

 

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

kozan.gr: Εντάχθηκε στο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020″ η πρόταση του ΕΚΑΒ Κοζάνης με τίτλο «Δράσεις ενίσχυσης των Υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid19», προϋπολογισμού 867.727,20€

kozan.gr

22/03/2021

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, εντάχθηκε στο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020″ η πρόταση του ΕΚΑΒ Κοζάνης με τίτλο «Δράσεις ενίσχυσης των Υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid19», προϋπολογισμού 867.727,20€.

Η Πρόταση του ΕΚΑΒ Κοζάνης με τίτλο «Δράσεις ενίσχυσης των Υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας λόγω Covid19», διαρθρώνεται σε  κεντρικούς πυλώνες αναφοράς:

1ΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κοζάνης σε Υποδομές

2ΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κοζάνης σε Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό

Με την αποδοχή και την ικανοποίηση των αναγκών της παρούσας Πρότασης:

1. τα στελέχη και το προσωπικό του ΕΚΑΒ Κοζάνης, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία του νέου κορωνοϊούCOVID-19,με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σε μια ιδιαιτέρως επιβαρυμένη υγειονομικά (από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού) γεωγραφική περιφέρεια της χώρας μας.

2. την ίδια στιγμή, θα ενισχυθεί σημαντικά η ικανότητα, θα διευρυνθεί το φάσμα των δυνατοτήτων καθώς και το εύρος των υγειονομικών επιχειρήσεων, στις οποίες το ΕΚΑΒ Κοζάνης θα μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά με απόλυτη επάρκεια.

3. επιπρόσθετα θα γίνει εφικτή η δυνατότητα παροχής άμεσης βοήθειας σε καταστάσεις μεγάλων φυσικών, τεχνολογικών και ανθρωπογενών καταστροφών ή ατυχημάτων.

4. παράλληλα,και σε απόλυτη συνάφεια με το προαναφερθέν σημείο(3) της παρούσας παραγράφου, με την υλοποίηση της εν λόγω πρότασης, θα καταστεί δυνατή η σύσταση μιας ακόμη ΕΤΙΚ, με χωρική αρμοδιότητα την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και έδρα την Κοζάνη.

5. εκτός των άλλων, η προμήθεια ικανού αριθμού φορητών θαλάμων αρνητικής πίεσης θα διευκολύνει τις αεροδιακομιδές ασθενών από τη Δυτική Μακεδονία προς τα Νοσοκομεία Αναφοράς, βελτιώνοντας καθοριστικά, τις παρεχόμενες προς τους πολίτες της περιοχής υπηρεσίες προνοσοκομειακής φροντίδας, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ακόμη πιο αποτελεσματικάτη δημόσια υγεία

6. τέλος, θα ενισχυθεί η συνεργασία και η διασυνδεσιμότητα μεταξύ των φορέων, των οργανισμών και των υπηρεσιών υγείας της περιοχής προς όφελος των πολιτών, καθώς θα οικοδομηθεί ένα ανθεκτικό και προπάντων αποτελεσματικό δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και οργανισμών υγείας.

7. Συμπερασματικά, με την υλοποίηση όλων των ανωτέρω θα επιτευχθεί ο βασικός στόχος της βελτίωσης του επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας σε όλη την Δυτική Μακεδονία.

Παραδοτέα πράξης: Τα παραδοτέα είναι:

Α) Υποδομές: Τέσσερις(4) Κινητές Ιατρικές Μονάδες(ΚΙΜ),τέσσερις φορητοί θάλαμοι αρνητικής πίεσης, δύο (2) προκατασκευασμένοι οικίσκοι ISO BOX των δύο δωματίων, οκτώ(8) στρατιωτικές σκηνές στρατοπέδευσης, δύο (2)μεταφερόμενες επαγγελματικές γεννήτριες παροχής ηλεκτρικής, τέσσερα(4) τρέιλερ (μπαγκαζιέρες) κλειστού τύπου, δύο (2) συμπιεστές Αέρος (Κομπρεσέρ)

Β) Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό: Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτης (Aed) 1τεμ.,Απινιδωτης Μόνιτορ- Φορητός(Με Όλα Τα Παρελκομενα) 1τεμ.,Αναπνευστήρας Φορητός(Με Όλα Τα Παρελκόμενα)1τεμ.,Οξύμετρα(Και Με Παιδιατρικό Ακροδέκτη) 10 τεμ.,Αναρροφήσεις4 τεμ.,Πιεσόμετρα10 τεμ.,Σακχαρόμετρα (Μαζί Με Ταινίες Μέτρησης-Stick) 10 τεμ. ΣΥΣΚΕΥΗ ΘΩΡΑΚΙΚΩΝ ΣΥΜΠΙΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΡΠΑ 1 τεμ.,Λαβίδα Magill Ενηλίκων 2 τεμ.,Λαβίδα Magill Παίδων 2 τεμ.,Λαβίδα Ανατομική 3τεμ.,Λαβίδα Χειρουργική3τεμ.,Λαβίδα Pean Ευθείες Και Κυρτές Από 3 Τεμάχια 6τεμ.,Λαβίδα Kocher 3τεμ., Λαβίδα Mosquito Ευθείες Και Κυρτές από 3 Τεμάχια 6τεμ.,Διαστολέας 2τεμ.,Ψαλίδι Κοπής Ρούχων 30τεμ.,ΣπαστάΦορεία6τεμ.,Τσάντες γενικών εφοδίων πρώτων βοηθειών 6τεμ., Σανίδες ακινητοποίησης πολυτραυματία 6τεμ., Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) Κωδικός ΟΠΣ: 5070432 (Κωδ. Απόφασης:11399)Σελίδα 3Σύστημα ακινητοποίησης κεφαλής για σανίδα πολυτραυματια 20τεμ., Στρώμα κενού για πολύ τραυματία με τρόμπα 1τεμ., Συσκευή τεχνητού αερισμού (AMBU) παιδική 30τεμ.,Συσκευή τεχνητού αερισμού (AMBU) ενηλίκων 20τεμ.,Φιάλη οξυγόνου φορητή με ενσωματωμένο ροόμετρο 3 λίτρων10τεμ.,Φιάλη οξυγόνου 10 λίτρων 10τεμ.,Φορείο πολυ τραυματία(SKOOP) 4τεμ.,Λαρυγγική μάσκα LMA Fasttrack( No 3)/ 4 τεμάχια και (Νο 4) / 4 τεμάχια8τεμ.,Κράνος διάσωσης 20τεμ., Ζώνες ασθενούς για σανίδα ακινητοποίησης 20τεμ.,Οδηγούς διασωλήνωσης 4τεμ.,Τουρνικέ (ισχαιμοπερίδεση) 10τεμ..

Πηγή: kozan.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews