ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/3/21

Γιατρός του ΕΚΑΒ Μάγδα Ζεάκη: Λεπτό προς λεπτό η μάχη για να σωθεί το 2.5 ετών αγοράκι από τη Λιγόρτυνο, Βίντεο

 

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Γιατρός του ΕΚΑΒ: Λεπτό προς λεπτό η μάχη για να σωθεί το 2.5 ετών αγοράκι από τη Λιγόρτυνο

neakriti.gr

17/03/2021

 

Ηράκλειο

Η πολύπειρη γιατρός του ΕΚΑΒ Μάγδα Ζεάκη περιγράφει καρέ – καρέ την τιτάνια και συνάμα ηρωική προσπάθεια γιατρών και διασωστών για να σωθεί το αγοράκι

 

«Ο κρίκος της ανθρώπινης αλυσίδας, για την διάσωση του μικρού αγοριού λειτούργησε άριστα και αυτό αποτέλεσε έναν από  τους σημαντικούς παράγοντες που το αγοράκι μεταφέρθηκε με παλμό στο ΠΑΓΝΗ », τονίζει με έμφαση η γιατρός του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Μάγδα Ζεάκη που μαζί με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Χάρακα και τους διασώστες έδωσαν μια πραγματική «μάχη» ζωής και θανάτου για το μικρό αγόρι που λίγες ώρες νωρίτερα είχε πέσει σε βαρέλι με ασβεστόνερο.

Τι συνέβη μέσα στο ασθενφόρο μέχρι το ΠΑΓΝΗ

Η κ. Ζεάκη περιέγραψε στο neakriti.gr, τα όσα συνέβησαν χθες αργά το απόγευμα και συγκεκριμένα από τη στιγμή που έλαβε κλήση να σπεύσει για βοήθεια προς το Κέντρο Υγείας Χαράκα μέχρι και τη στιγμή που το αγοράκι έφθασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

«Με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν  ότι βλέπουν ρυθμό στο καρδιογράφημα ζητώντας παράλληλα την συνδρομή του ΕΚΑΒ που ήταν ήδη καθοδόν. Με το υπηρεσιακό όχημα, συναντηθήκαμε στο Καταλαγάρι και πραγματικά διαπίστωσα ότι υπήρχε καρδιακός ρυθμός 60 παλμών.  Διασωλήνωσα αμέσως το παιδί και με ΚΑΡΠΑ καταφέραμε να ανεβάσουμε τους παλμούς του στους 120.

Ξεκίνησαμε άμεσα προς το ΠΑΓΝΗ με το παιδί να διατηρεί τους 120 παλμούς,  να έχει καλό κορεσμό και δική του αναπνοή.»

Η κ. Ζεάκη προσθέτει ότι στην διάρκεια της διαδρομής , οι σφυγμοί έπεσαν αλλά με καρδιακή αναζωογόνηση κατάφεραν και πάλι να τους ανεβάσουν, να σταθεροποιήσουν την κατάσταση  και να το παραδώσουν στην ΜΕΘ Παίδων με αναπνοή και καρδιακό παλμό, μετά από μια πραγματικά  αξιέπαινη και συνάμα ηρωική προσπάθεια.

Η πολύπειρη γιατρός του ΕΚΑΒ εύχεται να κυλήσουν όλα καλά για το μικρό αγοράκι και να ξεπεράσει σύντομα την περιπέτεια του, υπογραμμίζοντας με έμφαση για μία ακόμη φορά τις υπερπροσπάθειες που έγιναν αλλά και το πόσο καλά συνεργάστηκαν γιατροί και διασώστες μεταξύ τους για τη σωτηρία του μικρού παιδιού .

Ενώ σε ερώτηση αν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό, ανέφερε ότι το χθεσινό περιστατικό της έφερε στο νου ένα παρόμοιο συμβάν που συνέβη πριν πολλά χρόνια στο Ηράκλειο με ένα αγοράκι που είχε πέσει στο λιμάνι και για το οποίο ακολουθήθηκε η  ίδια πολύωρη διαδικασία συνεχούς ανάνηψης και δραματικών προσπαθειών με το παιδάκι να αποκτά σφυγμό μετά από 2 ώρες.

Θεαματική ανατροπή στο δραματικό σκηνικό στη Λιγορτυνο

ΚΡΗΤΗ TV

17 Μαρ 2021

 

Πηγή: neakriti.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews