ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/3/21

Η ΑΔΕΔΥ «Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη για την προσωρινή σύνταξη των 384 ευρώ»

 

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη

για την προσωρινή σύνταξη των 384 ευρώ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, για το θέμα της προσωρινής σύνταξης των 384 ευρώ, με τις οποίες επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, υποτιμώντας το σημαντικό έργο και τις ικανότητές τους και αφού έλαβε υπόψη της τη σχετική ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ, επισημαίνει τα εξής:

  • Το πρόβλημα καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων και η τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι, δεν οφείλεται στις Υπηρεσίες και στα Υπηρεσιακά Στελέχη, που ο Υπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει «γραφειοκράτες», αλλά στις ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές, στην ανεπάρκεια των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων ετών, στα υπερπλεονάσματα και στις απαιτήσεις των δανειστών καθώς και στην απορρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στα χρόνια των μνημονίων.
  • Η Δημόσια Διοίκηση βασίζεται σε μια σειρά από αρχές, οι οποίες διέπουν και νομιμοποιούν τη δράση της, μια από τις οποίες είναι και η αρχή της νομιμότητας, η οποία απορρέει από την αρχή του κράτους δικαίου και συνεπάγεται ότι η Διοίκηση λειτουργεί στο πλαίσιο των νόμων. Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Χατζηδάκης οι υπάλληλοι όταν διαφωνούν ή έχουν επιφυλάξεις για τη νομιμότητα κάποιας υπουργικής απόφασης είναι υποχρεωμένοι, εκ του νόμου, να καταγράψουν τις επιφυλάξεις ή τις διαφωνίες τους. Αν δεν τις καταγράψουν έχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Δεν καλύπτονται από καμιά ασυλία. Ούτε υπουργική ούτε βουλευτική. Αυτό, φυσικά, σε καμιά περίπτωση δεν εμποδίζει τον εκάστοτε Υπουργό να προχωρήσει στην υλοποίηση της όποιας απόφασής του.

Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

  • Καταγγέλλει τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, για την προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών της Κυβέρνησης και τις δικές του, για την απαράδεκτη καθυστέρηση απόδοσης των συντάξεων, στα στελέχη και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας το έργο των οποίων προσπαθεί συνειδητά να απαξιώσει.
  • Δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Κοινωνική Ασφάλιση και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, που σχεδιάζουν ο Υπουργός Εργασίας και η Κυβέρνηση.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Πηγή: adedy.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews