ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/3/21

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΗ 2021. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΙΑΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ. ΥΠΟΠΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΑΖΙ. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΜΕΘ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΜΕΓΑΛΗ Η ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΕΝΤΟΣ ΜΕΘ.

 


Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΗ 2021. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΙΑΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ. ΥΠΟΠΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΑΖΙ. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΜΕΘ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΜΕΓΑΛΗ Η ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΕΝΤΟΣ ΜΕΘ.

 

Από το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ μεταφέρονται σήμερα οι ασθενείς γενικά περιστατικά σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και νοσοκομεία μετατρέπεται σε νοσοκομείο κορωνοϊού.  Σχέδια τελευταίας στιγμή.

Η ετοιμότητα του συστήματος υγείας δοκιμάζεται ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας και μάλιστα στην ΑΤΤΙΚΗ που βρίσκονται οι περισσότερες υποδομές.

Δεν επιτρέπεται ένα χρόνο μετά νοσοκομεία που υποδέχονται περιστατικά κορωνοϊού να μην διαθέτουν μοριακούς αναλυτές για τεστ κορωνοϊού, αντιδραστήρια, προσωπικό στα εργαστήρια  και να στέλνουν τα δείγματα σε εξωτερικά εργαστήρια και να καθυστερούν μία με δύο ημέρες τα αποτελέσματα. Εξ αιτίας αυτού λειτουργούν στα νοσοκομεία κλινικές υπόπτων κρουσμάτων που εισάγονται ασθενείς ύποπτα κρούσματα  θετικά και αρνητικά μαζί όπως αποδεικνύεται από το μοριακό έλεγχο.

Επειδή γεμίζουν οι κλίνες κορωνοϊού τα εφημερεύοντα νοσοκομεία βάζουν μαζί θετικά και ύποπτα κρούσματα. Χρησιμοποιούν τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, ασανσέρ κ.λ.π.  Όλα αυτά  δημιουργούν μεγάλη ενδονοσοκομιακή διασπορά.

Αδειάζουν κλινικές γενικών περιστατικών και μετατρέπονται σε κλινικές κορωνοϊού. Με το υπάρχον προσωπικό της κλινικής λειτουργούν κλινικές κορωνοϊού αντίστοιχων κρεβατιών. Με 12 ή 13 νοσηλευτές αντί για διπλάσιους και τους ίδιους γιατρούς. Δημιουργούνται κλίνες ΜΕΘ προσωρινές χωρίς εξιδεικευμένο προσωπικό.

Υπάρχει έξαρση σε εισαγωγές γενικών περιστατικών που δεν μπορούν να νοσηλευθούν με ασφάλεια  στα εφημερεύοντα νοσοκομεία λόγω έλλειψης κλινικών.

Στο ΑΤΤΙΚΟ χθες είχαμε 193 εισαγωγές που θυμίζει εισαγωγές προ κορωνοϊού εποχή. Οι  56 ασθενείς εξ αυτών είναι  θετικά στο κορωνοϊό περιστατικά. Γέμισαν οι 4  κλινικές, η βραχείας με 18 ασθενείς και η παθολογική με 14 ασθενείς μεταφέροντας τα γενικά περιστατικά.

ΜΕΘ  ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.  Οι συνάδελφοι   των ΜΕΘ μας λένε ότι είναι πολλοί οι θάνατοι εντός των  ΜΕΘ  επειδή τα περιστατικά  όταν διακομίζονται  στις  ΜΕΘ  είναι σε βαριά κατάσταση. Υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ βαριά περιστατικά που θα είχαν καλύτερη τύχη εαν νοσηλεύονταν μη διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Διασωληνωμένα περιστατικά βρίσκονται εκτός ΜΕΘ όχι γιατί δεν υπάρχει κενή κλίνη σε άλλο νοσοκομείο αλλά γιατί δεν επιτρέπει η κατάστασή τους διακομιδή. Πάλι  στο Ασκληπιείο είχαμε διαδωληνωμένο ασθενή το πρωί εκτός ΜΕΘ.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ   ΜΕΘ.

ΚΑΤ: 24 ΣΤΑ 28

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ:  9 ΣΤΑ 9

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ:  14 ΣΤΑ 14

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ:  16 ΣΤΑ 16

ΕΛΠΙΣ:  6 ΣΤΑ 6

ΝΙΜΙΤΣ:  5 ΣΤΑ 6

ΣΩΤΗΡΙΑ:  74 ΣΤΑ 84

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ:  47 ΣΤΑ 58.  Άνοιξαν σήμερα   οι επιπλέον κλίνες.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ:  6 ΣΤΑ 7

ΕΡΥΘΡΟΣ:  13 ΣΤΑ 14

ΘΡΙΑΣΙΟ:  16 ΣΤΑ 17

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ:  12 ΣΤΑ 12

ΑΤΤΙΚΟ:  40 ΣΤΑ 43

ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ 32

Μιχ. Γιαννάκος  Πρόεδρος  ΠΟΕΔΗΝAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews