ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/3/21

90 διασωληνωμένοι ασθενείς προς αναζήτηση ΜΕΘ στην Αττική- Συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία, Βίντεο

 

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

EKABNews


Δ/ντης Ακτινολογικού νοσ. Γεννηματάς: Δεν έχω ζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου


Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ : «Ενενήντα non covid-19 ασθενείς ψάχνουν ΜΕΘ» (vids)

sportsup.gr

17/03/2021

 

Ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι δραματική και πως 90 ασθενείς, οι περισσότεροι non covid, βρίσκονται προς αναζήτηση ΜΕΘ στην Αττική.

«Ζούμε έναν πόλεμο στις ΜΕΘ-Επιλέγουμε ασθενείς»

Σε δραματικούς τόνους μίλησε ο διευθυντής του Ακτινολογικού στο Γ. Γεννηματάς σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις εφημερίες «τρόμου» που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες.

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος, μιλώντας στο OPEN TV, περιέγραψε την χθεσινή εφημερία επισημαίνοντας ότι σε ένα από τα κεντρικά νοσοκομεία της Αττικής κατά του κορονοϊού, όχι μόνο δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ, αλλά υπάρχουν και οκτώ με δέκα διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.

«Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 – 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε» τόνισε για να προσθέσει ότι οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι γιατροί της Αττικής τις τελευταίες ημέρες τους έχουν φτάσει στο σημείο να διαλέγουν ποιος ασθενείς θα εισαχθεί σε ΜΕΘ και ποιος θα μπει σε αναμονή.

«Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληρότητα κοντά στο 100% θέλουν χαλάρωση των μέτρων

Η ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής όπου η πληρότητα υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 95%, αλλά και οι δυσοίωνες προβλέψεις για αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής παρουσιάζει αύξηση και η εκτίμηση είναι ότι πιθανόν τα ημερήσια κρούσματα να ξεπεράσουν τις 3.000.

90 διασωληνωμένοι ασθενείς προς αναζήτηση ΜΕΘ στην Αττική | Ώρα Ελλάδος 17/3/2021 | OPEN TV

17 Μαρ 2021

 

Δ/ντης Ακτινολογικού νοσ. Γεννηματάς: Δεν έχω ζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου | Ώρα Ελλάδος 17/3/2021

17 Μαρ 2021

 

Πηγή: sportsup.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews