ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/3/21

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΤΡΙΤΗ 9/3/2021 ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και ΜΕΘ


Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: ΤΡΙΤΗ 9/3/2021 ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ. ΜΕΘ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ; ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ; ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΘΕΝΩΝ; ΡΑΝΤΖΑ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΜΕΘ ΑΤΤΙΚΗ.

Συλλυπητήρια  και από εμάς στην οικογένεια του βρέφους που έχασε τη ζωή του. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Τιτάνια η προσπάθεια των συναδέλφων  στο Νοσοκομείο ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ από 18/2 να το κρατήσουν στη ζωή.

Στα τρία νοσοκομεία παίδων με ήπια συμπτώματα νοσηλεύονται ακόμη 12  παιδάκια. Αυτό δείχνει πόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι με το άνοιγμα των σχολείων. Χωρίς να γίνονται τακτικά  προληπτικά τεστ είναι πολύ επικίνδυνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Τα νοσοκομεία  αντιμετωπίζουν απίστευτες καταστάσεις.

Αδειάζουν  τη μία μετά την άλλη τις  γενικές  κλινικές και σε μία μόνο εφημερία γεμίζουν. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία  σε κάθε εφημερία εισάγουν από 50 και πλέον ασθενείς.  Γεμίζουν δύο κλινικές.

Μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά του ιού  σε κλινικές άλλων παθήσεων.

Σε κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Αλεξάνδρας λόγω πληρότητας νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό σε φορεία.

Πολύ δύσκολη και επικίνδυνη η νοσηλεία τους  στα φορεία καθ ότι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Μεγάλη η προσπάθεια των συναδέλφων για να μη πέσουν από τα φορεία  Τραγικές καταστάσεις.  Οι ΜΕΘ γεμάτες.

Διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Δύο χθες  πέθαναν  διασωληνωμένοι  εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

Από έρευνα στις ΜΕΘ χθές και προχθές πέθαναν ελάχιστοι ασθενείς. Παράδειγμα στο νοσ. ΣΩΤΗΡΙΑ ένας χθες και ένας προχθές.. Στις μονάδες  που άνοιξαν πριν λίγες ημέρες σχεδόν κανένας.  Ως εκ τούτω και στην Αττική θα έχουμε υψηλότατο ποσοστό θανάτων  εκτός ΜΕΘ.

Διασωληνωμένοι ασθενείς  με κορωνοϊό βρίσκονται  εκτός ΜΕΘ  σε θαλάμους  στις 11 πμ σήμερα. ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ 1 ασθενής  διασωληνωμένη  εκτός ΜΕΘ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 4 ασθενείς  διασωληνωμένοι εκτός  ΜΕΘ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 4  ασθενείς  διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. ΛΑΙΚΟ 1   ασθενής διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Ακόμη και στις επίσημες ενημερώσεις των  διοικήσεων των  υγειονομικών περιφερειών που έχουμε στα χέρια μας  προκύπτει   σε νοσοκομεία ότι νοσηλεύονται  υπεράριθμοι διασωληνωμένοι  ασθενείς  με κορωνοϊό από τις κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουν.

Θα πρέπει λοιπόν να μας απαντήσουν  από το Υπουργείο Υγείας. Αφού διαθέτει το σύστημα κενές κλίνες ΜΕΘ  γιατί πεθαίνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ; Γιατί διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ  επί ημέρες;

Γιατί παραμένουν πάντα κενές κάποιες κλίνες ενώ οι ανάγκες για εισαγωγές θα τις υπερκάλυπταν;

Γίνεται η όχι επιλογή ασθενών για ΜΕΘ;

Σε πόλεμο δεν παρακαλάς τον ιδιωτικό τομέα. Τον επιτάσσεις.

Η κυβέρνηση  πάσχιζε πριν την πανδημία να φέρει τους ιδιώτες στα νοσοκομεία με το έτσι θέλω. Τώρα που χρειάζονται  οι υποδομές τους φοβάται μη τους μολύνει. Ελπίζουμε να πήρε το μάθημά της για την επόμενη ημέρα του κορωνοϊού. Γιατί αν επιμείνει  θα γίνει πόλεμος.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘ.

ΚΑΤ 29 ΣΤΑ 41

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 14 ΣΤΑ 14

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 8 ΣΤΑ 9

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16 ΣΤΑ 16

ΣΩΤΗΡΙΑ 81 ΣΤΑ 84

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 50 ΣΤΑ 58

ΕΡΥΘΡΟΣ 14 ΣΤΑ 14

ΕΛΠΙΣ 6 ΣΤΑ 6

ΝΙΜΙΤΣ 6 ΣΤΑ 6

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 7 ΣΤΑ 7 και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ.

ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ΣΤΑ 17

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΣΤΑ 12

ΑΤΤΙΚΟ 40 ΣΤΑ 43.

Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews