ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/3/21

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ στον Alpha 98,9: Υγειονομικός πόλεμος - Διακομίζουμε στα νοσοκομεία ολόκληρες οικογένειες με κορωνοϊό

 

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ στον Alpha 98,9: Υγειονομικός πόλεμος - Διακομίζουμε στα νοσοκομεία ολόκληρες οικογένειες με κορωνοϊό

newpost.gr

18/03/2021

 

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε» δήλωσε ο Γιώργος Μαθιόπουλος.

«Στην Αττική έχουμε ξεπεράσει τα κόκκινα. Το τελευταίο 20ήμερο μεταφέρουμε περίπου 200 πιθανά κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα, εκ των οποίων το 90% βγαίνει θετικό. Είναι δύσκολη η κατάσταση και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή, ο κ. Μαθιόπουλος ανέφερε πως «διακομίζουμε ασθενείς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, για να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία που εφημερεύουν. Υπάρχουν από την άλλη και οι διακομιδές διασωληνωμένων. Τους μεταφέρουμε στις μονάδες που έχουν διατεθεί σε όλα τα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ σχεδόν καθημερινά είναι γεμάτες. Είναι ένας υγειονομικός πόλεμος και κοιτάζουμε πώς θα ανταπεξέλθουμε με λίγες δυνάμεις στις αυξημένες ανάγκες».

«Εδώ και έναν χρόνο έχουν νοσήσει πάνω από 200 υπάλληλοι στο ΕΚΑΒ. Το 65% έχει εμβολιαστεί, γιατί κάποιοι δεν θέλουν να το κάνουν. Εγώ τους παροτρύνω να το κάνουν, συνεχώς τους ενημερώνουμε, γιατί συνεχίζεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Τις επόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν ακόμα περισσότεροι. Να εμβολιαστούν όλοι για να μην έχουμε πρόβλημα. Ήδη στην Αττική νοσούν τώρα 20 συνάδελφοι» σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει ξεφύγει η κατάσταση ως προς τη μετάδοση. Μεταφέρουμε πολλές φορές και ολόκληρες οικογένειες που έχουν νοσήσει και η κατάσταση δυσκολεύει μέρα με τη μέρα. Βλέπουμε αυτό το 20ημερο σταθεροποιημένες, αλλά αυξημένες διακομιδές. Θέλω να πιστεύω ότι θα σταματήσουμε εδώ, γιατί έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας».

«Η οικονομική κρίση είχε χτυπήσει κυρίως την υγεία. Ενδεικτικά, στην Αττική προ κορωνοϊού είχαμε 250 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία και κάποιες στα ιδιωτικά που έμπαιναν στο σύστημα, αυτή τη στιγμή έχουμε 550 κλίνες διαθέσιμες στην Αττική και πάλι δεν φτάνουν. Είναι κρίσιμη η κατάσταση, να προσέχουν οι πολίτες, ώς να αποφύγουμε τη μεγάλη μετάδοση που επικρατεί τώρα» κατέληξε.

Πηγή: newpost.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews