ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/3/21

Δημόσιο –«μπόνους παραγωγικότητας»: Συστάθηκε Ομάδα Εργασίας -Διαδικασία & χρονοδιάγραμμα (ΦΕΚ)

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Δημόσιο –«μπόνους παραγωγικότητας»: Συστάθηκε Ομάδα Εργασίας -Διαδικασία & χρονοδιάγραμμα (ΦΕΚ)

aftodioikisi.gr

31/03/2021

 

Μετά τις σχετικές εξαγγελίες Βορίδη, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Εργασίας για «μπόνους» στους δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα, οι πρώτοι που θα λάβουν «μπόνους» 500 ευρώ όταν (έως τις 30 Ιουλίου 2021 παραδώσουν τη μελέτη) είναι οι οκτώ δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετέχουν σε αυτή!

Τι προβλέπει, όμως η απόφαση:

Με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Υ.Ο.Δ.Δ. 241/29.3.2021), δημιουργήθηκε Ομάδα Εργασίας, η οποία έχει ως έργο:

« – Τη μελέτη των συστημάτων και των πρακτικών ανταμοιβής της απόδοσης των Υπαλλήλων του Δημοσίου σε Χώρες του εξωτερικού με έμφαση στα συστήματα ευρωπαϊκών και αγγλοσαξονικών Χωρών.

– Την εξέταση της εφαρμογής των σχετικών συστημάτων σε Χώρες του εξωτερικού, τη σύνδεση της ατομικής ή ομαδικής επίδοσης στη Δημόσια Διοίκηση με ανταμοιβή καθώς και τα χαρακτηριστικά του τρόπου εφαρμογής τους.

– Την καταγραφή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα και την εισήγηση για την εφαρμογή αντίστοιχου συστήματος στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας. »

Όπως προαναφέρθηκε, με την απόφαση «καθορίζεται αποζημίωση 500 ευρώ για έκαστο μέλος και τον συντονιστή της Επιτροπής, η οποία καταβάλλεται άπαξ μετά την ολοκλήρωση και υποβολή της μελέτης ».

Η Ομάδα Εργασίας αποτελείται από οκτώ Υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών και « οφείλει να παραδώσει τη σχετική μελέτη έως τις 30 Ιουλίου 2021».

Πάντως, έμπειροι συνδικαλιστές με τους οποίους συνομίλησε η aftodioikisi.gr, εξέφραζαν επιφυλάξεις εάν η εισήγηση/μελέτη της Επιτροπής θα νομοθετηθεί ή θα πεταχτεί σε κάποιο συρτάρι, όπως έχει γίνει πολλές φορές.

View Fullscreen

Πηγή: aftodioikisi.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews