ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/3/21

«Περί εμβολιασμών και κυνήγι μαγισσών»

 

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

EKABNews

 

Facebook Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ)

26/03/2021

 

«Περί εμβολιασμών και κυνήγι μαγισσών»

 

Το 50% των υγειονομικών υπαλλήλων του δημοσίου συστήματος υγείας επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες, και λοιπό προσωπικό.

Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε κάποια επιστημονικά δεδομένα πριν μπούμε στην ουσία.

Είναι δεδομένο ότι οι εμβολιασμοί γενικότερα έχουν βοηθήσει στην εξάλειψη και στην καλύτερη διαχείριση πολλών ασθενειών στο παρελθόν. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που σύσσωμος ο επιστημονικός κόσμος τάσσετε σωστά υπέρ των εμβολίων.

Είναι επίσης δεδομένο και κοινώς αποδεκτό στην επιστημονική κοινότητα ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό αλλά και να νοσήσουν οι ίδιοι (πιο ήπια) για αυτό και πρέπει να συνεχίσουν ακόμα και μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας. Μάσκες, αποστάσεις κλπ.

Όσον αφορά το υγειονομικό προσωπικό εκτός από ειδικές μάσκες FFP2 φορούν και αλλά μέσα προστασίας όπως ασπίδες προσώπου, γυαλιά, ποδιές, ολόσωμες στολές, γάντια κλπ.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό λοιπόν τα ίδια μέτρα προστασίας που έπαιρναν οι υγειονομικοί πριν βγούνε τα εμβόλια παίρνουν και αφού βγήκαν τα εμβόλια. Όπως λοιπόν δεν κινδύνευαν οι ίδιοι πριν αλλά ούτε και οι ασθενείς, αφού τηρούσαν τα πρωτόκολλα, έτσι συνεχίζουν να κάνουν και τώρα. Οπότε είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι εφόσον τηρούν τα πρωτόκολλα προστασίας δεν κινδυνεύουν οι ίδιοι ούτε οι ασθενείς τους.

Ας προσπαθήσουμε τώρα να εξετάσουμε όμως για ποιο λόγο μπορεί να μην εμβολιάζονται οι υγειονομικοί.

Οι βασικοί λόγοι λοιπόν είναι: α) Ότι κάποιοι έχουν ήδη νοσήσει οπότε και έχουν την καλύτερη δυνατή ανοσία. β) Ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω αλλεργιών. γ) Ότι δεν θέλουν.

Όπως βλέπουμε είναι πολυσύνθετη η απάντηση στο γιατί δεν εμβολιάζονται όλοι οι υγειονομικοί του ΕΣΥ.

Επειδή όμως οι τηλεδικαστές παντογνώστες δημοσιογράφοι αλλά και κάποιοι «επιστήμονες» παπαγαλάκια, επιτίθενται προσωπικά στους υγειονομικούς της τρίτης κατηγορίας, αυτούς που επιλέγουν δηλαδή να μην εμβολιαστούν επειδή δεν θέλουν, θα προσπαθήσουμε να τους λύσουμε την απορία.

Η Τρίτη κατηγορία λοιπόν δεν εμβολιάζεται γιατί είναι ελεύθεροι πολίτες με δικαιώματα και ελευθερίες όπως όλοι οι Έλληνες και επειδή έχουμε δημοκρατία.

Αν δεν σας καλύπτει αυτή η απάντηση τότε δεν σας καλύπτει η δημοκρατία όπως και οι ελευθερίες που προκύπτουν από το συγκεκριμένο πολίτευμα. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως στις δημοκρατίες έχουν άποψη και το δικαίωμα να την εκφράζουν ακόμα και «άνθρωποι» σαν εσάς.

Οι υγειονομικοί από την αρχή της πανδημίας δίνουν και την ψυχή τους καθημερινά για να στηρίξουν το εθνικό σύστημα υγείας και το λιγότερο που τους αξίζει είναι αυτοί οι άνθρωποι που ακούνε κρούσμα και φεύγουν από την άλλη, να τους κρίνουν.

Οι υγειονομικοί εκτός από λειτουργοί του κράτους και εκτός από ήρωες, όπως τους αποκαλείτε (όταν βολεύει), είναι και ΑΝΘΡΩΠΟΙ με αδυναμίες και ανησυχίες όπως όλοι, και χρειάζονται στήριξη αυτές τις δύσκολες ώρες και όχι στοχοποίηση για τις προσωπικές τους επιλογές.

Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην στοχοποίηση όσων ασκούν το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής!About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews