ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/3/21

Γ. Μπουρνούς: Ενισχύστε το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Λέσβου

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021

EKABNews


Η επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

 

Γ. Μπουρνούς: Ενισχύστε το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Λέσβου

syriza.gr

16/03/2021

 

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με θέμα την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Λέσβου.

Ο Γιάννης Μπουρνούς κοινοποιεί στον κ. Κικίλια την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, με την οποία ζητείται η άμεση ενίσχυση με προσωπικό του Παραρτήματος Μυτιλήνης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), η δημιουργία Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας στο εν λόγω Παράρτημα και η επίσπευση της διαδικασίας ανέγερσης του νέου κτηρίου για το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Επισημαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια ο όγκος εργασιών του Παραρτήματος Μυτιλήνης του ΕΚΑΒ έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι εργαζόμενοί του, με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους, αντιμετωπίζοντας, όμως, σοβαρές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και η ανεπάρκεια των μέσων που διαθέτουν οι εργαζόμενοι, καθιστούν προβληματική την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και τη διεκπεραίωση όλων των περιστατικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ο Γιάννης Μπουρνούς τονίζει την ανάγκη συγκέντρωσης και στέγασης όλων των υπηρεσιών του Παραρτήματος σε νέο κτήριο, εφόσον έως τώρα στεγάζονται σε δανεικές κτηριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες στην πόλη της Μυτιλήνης, με απαρχαιωμένο σύστημα επικοινωνιών και τηλεφωνικού κέντρου.

Αναφέρεται, επίσης, ότι παρόμοια προβλήματα ισχύουν και για τον αντίστοιχο τομέα της Καλλονής.

Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης δημιουργίας Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας με τουλάχιστον τρεις (3) ιατρούς καθώς και η επαναλειτουργία του τμήματος αεροκομιδών με έδρα την Μυτιλήνη, εφόσον στο Παράρτημα Μυτιλήνης υπάγονται διοικητικά κι άλλα νησιά, πλην της Λέσβου, σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Υπηρεσίας. Αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης δεν υπηρετεί κανένας ιατρός(!), ενώ σημαντικότατες είναι οι ελλείψεις σε διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό.

Επισυνάπτονται η αναφορά όπως κατατέθηκε στη βουλή και η επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Πηγή: syriza.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews